Een zwaluw brengt nog geen zomer.

Nu de lente is begonnen en de temperatuur langzaam meer zeker stijgt, krijgen de karpervissers onder ons de kriebels weer. Alles wordt weer voor de dag gehaald en gaat de passie weer van start.

In de maanden maart, april willen er regelmatig al flinke zomerse temperaturen zich aandienen en zijn er verschillende onder ons die daar moeilijk mee om kunnen gaan. Want 20 graden op een dag wil nog niet zeggen dat het water in een mum van tijd warmer word en de karpers al, als een torpedo door het water heen vliegen. 

Ja emmers vol bollen en ander soort voer worden door sommigen al gestort en gaan er dan vanuit dat de vangsten omhoog schieten, maar dat is minder waar. Mijn ervaring heeft geleerd dat je minstens een week al zo standvastig weer moet hebben en hogere nacht temperaturen. Want een paar dagen zon met flinke temperatuur zet nog geen zoden aan de dijk. 

Vaak zorgt in deze maanden de koude winden voor een snelle afbraak en gaat het feest nier meer door. Wat natuurlijk ook van belang is, dat je goede keuzes maakt, waar ga je vissen, in ondiepe plassen of putten waar het water door flinke zonneschijn en weinig wind al snel de karper in beroering zet. Maar dan nog is een goed beleid wat voeren aangaande een grote hoofdrolspeler.

Daarom de kop boven dit verhaal, dat een zwaluw nog geen zomer maakt..dus hou het nog steeds simpel met de voercampagnes en denk er zeker goed over na, want voor je het weet zit je zo achter het net te vissen. Mijn visie tot zeker aan mei is simpel, ( vis alleen met een Method en klein haakaas) zo gauw de temperatuur van het water op niveau is dan zal er meer worden bij gevoerd, maar nogmaals denk daar ook zeker goed over na.Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.