Karper seizoen komt nu wel echt dichtbij.


Al kun je door vissen in de winter en zijn er een klein aantal die de kou trotseert hebben, toch is maart mijn inziens de maand waar vele karpervissers er weer op uit trekken.


De een begint gelijk met het statische vissen en de ander zoekt al snel de penhengel of gaat met de feeder op pad. Het is de keus van iedere karperfrik, natuurlijk is het belangrijk hoe om te gaan met het voeren natuurlijk. Want de watertemperatuur is dan in een dusdanige staat dat de vissen nog niet echt door het water heen vliegen, dus is beperkt voeren het beste dacht ik zo.

Maar goed ook daarin heeft ieder zijn eigen visie, soms zie ik al mensen bakken vol voer het water in doen verdwijnen, maar de ervaren rot weet wel beter. Nou als we de weergoden mogen geloven gaat langzaam maar zeker de temperatuur stijgen en de nachtvorsten verdwijnen, ja en dat doet de hengelsporter goed.


2013 gaat zo langzaam maar zeker van start en zullen de productvissers ook weer diep en ontspannen adem halen om met hun avontuur te beginnen. Hengelsport winkels hopen weer op een goede verdienste en staat de hobbyvisser alweer te popelen van ongeduld om menig karper het landingsnet in te laten glijden.

Tot slot wil ik nog wel even kwijt, vis verantwoord op deze pracht van een vissen en zorg dat je zeker de spullen weer meeneemt naar huis, daar hoort ook vuilnis bij. Op deze manier  kunnen we nog heel lang van onze passie genieten. Goede vangsten allemaal.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.