Brok in de keel na afloop NK marathon.

Het is Zondag 5 januari waarin de schaatsmarathon liefhebbers al weken naar uit hadden gekeken maar wij afgelopen maandag te horen kregen dat Sjoerd Huisman plotseling op 27-jarige leeftijd was overleden. Ja dan schrik je wel, stond aan de grond genageld toen ik dit hoorde.

Afgelopen Vrijdag kreeg Huisman een waardig afscheidsdienst waar vele duizenden op af waren gekomen, het was indrukwekkend, afgelopen Zaterdag werd Sjoerd in gesloten kring gecremeerd.

Een dag later word er op een gepaste wijze door het mannen peloton een minuut stilte in acht genomen met daar opvolgend een ereronde met een aantal foto’s van de schaatsheld, en dan even later begint de wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap op kunstijspiste in Dronten. 

Wist van tevoren dat Gary Hekman uit de van Werven formatie maar een doel had, en dat was de titel pakken. Helaas lukte hem dat niet omdat Arjan Stroetinga hem net voorbleef. Daarna stortte Hekman volledig in. Hij had hem zo graag willen winnen om zo de titel aan Sjoerd Huisman op te dragen waar hij vele jaren mee heeft opgetrokken. 

Gary barstte in tranen uit en kreeg ik het ook zeer zwaar. Met een brok in de keel luisterde ik naar het interview wat hij had bij de NOS. Dit kwam rechtstreeks uit zijn hart, dit was een NK die in de boeken zal worden bijgeschreven met als titel (een Nederlands kampioenschap zonder nummer 24)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.