De beginjaren van de Loco sportgroep.

Het is al heel wat jaren geleden dat Loco Radio is ontstaan en had de Lokale omroep al snel een sportprogramma op de been, dat de naam mee kreeg van, “ Sportief zijn, zeker weten”. een grote groep enthousiaste vrijwilligers werkten toen in die tijd mee om het programma glans te geven. 

Verslaggevers werden op pad gestuurd om de luisteraars te voorzien van alle verrichtingen van bijvoorbeeld, voetbal, motorcross, wielrennen, schaatsen, volleybal  en nog veel meer. De sportredactie werkte toen ook hard achter de schermen om de presentator, ( toen in die tijd Willem van de Belt ), te voorzien van alle sportberichten die in het belang waren voor de gemeentelijke luisteraar. 

Ja er was toen van echte kwaliteit nog geen sprake, met oude telefoontoestellen moest er worden gebeld naar de technici van Loco Radio, die ook een hele taak hadden om alle inkomende gesprekken in goed banen te lijden, een prachtige tijd moet ik zeggen. In die tijd was er een grote behoefte aan een reportofoon, (die telefoonvork werd genoemd ). De voetbalverenigingen schoten toen te hulp en kreeg de sportgroep dit alles aangeboden door OWIOS, WHC, en VSCO die toen nog niet echt goed bij kas waren, maar wel een bedrag er bij hadden gedaan om zo alsnog de reportofoon te kunnen kopen. 

Ja en dat was wat in die tijd, de sportploeg wilde graag kwaliteit op de radio en was dat op deze manier mooi gelukt. Het was toen bestaan van gaven en giften en dat is gelukkig hedendaags toch wel anders. De Lokale omroep is volwassen geworden en heeft zich echt ontwikkeld door inkomsten via reclame en andere wegen binnen te halen. Maar als ik terugkijk naar toen, dan kunnen we samen met alle oud-medewerkers van het radio station terugkijken naar geweldige tijden die we samen hebben beleefd. 

Het sportprogramma bestaat hedendaags nog steeds en is op zaterdagmiddag nog steeds te beluisteren via 107,20 Mhz en 107,60 MhZ  in de vrije ether, en natuurlijk via de kabel op 93,10. Zo heeft Loco Radio ook een eigen gezicht gekregen binnen de gemeente Oldebroek en ver daar buiten. 

Door: Evert van 't IJssel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.