Zijspancross leeft in Oldebroek.

Dat de zijspanmotocross leeft in de gemeente Oldebroek was het afgelopen weekend wel te merken aan de vele fans die naar circuit de Witte Ruisheuvel in Oss waren afgereisd om daar de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap bij te wonen.


Mooi is te noemen dat Paul Bley uit Oldebroek zelfs monteur is bij een van de topteams en wel Etienne Bax en Kaspars Stupelis. Ook was het bestuur van Stichting circuit Oldebroek van de partij die het nodige nog had te bespreken met de hoogste top. Ze kregen in ieder geval het goede nieuws te horen dat in 2015 de complete wereldtop weer naar circuit  ( De Bargen ) zal komen, en dit in het pinksterweekend zal worden gehouden. Ja en daar reageerde de zijspanfreaks uit de gemeente Oldebroek gelijk op.  ‘Wij zijn er nu al klaar voor werd er geroepen”. 

Ja en dan de wedstrijd waar iedereen voor was gekomen en wat voor een, er gebeurde in de 1e manche daadwerkelijk van alles en leek Bax/Stupelis aan de haal te gaan met de zege, maar ging dit echter niet door, dit kwam doordat de voetsteun brak maar Etienne wel besloot door te rijden. Uiteindelijk namen Daniel Willemsen en Robbie Bax de leiding over en gaven deze niet meer af, voor Willemsen was dit een verlossing, want het was een tijd geleden dat hij op het podium had gestaan,  Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart kwam als tweede binnen waarna Bax/Stupelis volgde. Oud inwoner van Oldebroek Gert Van Werven en Peter Beunk kwamen uiteindelijk als achttiende binnen. 

In de pauze babbelden we samen weer over de afloop van de 1e heat, iedereen had het over de gebroken voetsteun van Bax en lieten wel doorschemeren dat dit in het tweede bedrijf wel weer recht gezet zou worden. Nou had zelf nog wel mijn twijfels moet ik zeggen, en zeker na de zege van Willemsen/Bax in hun eerste optreden.

Het is iets over de klok van vieren wanneer de start van de tweede omloop zijn aanvang kent. De fans uit Oldebroek hebben allemaal weer hun positie ingenomen en hoor ik de brullende motoren, en nog geen vijf seconden later, de start, daarna hoor ik enorm veel gegalm van het publiek, en blijkt dat Willemsen/Bax een crash hebben gemaakt, jammer voor de wedstrijd en voor een opening van een WK wedstrijd. Maar het is helaas niet anders, Bax Stupelis nemen na nog geen ronde te hebben gereden de leiding en staan deze niet meer af en winnen zo de grote prijs van Nederland. Adriaensse/van den Bogaart komen zeven seconden later binnen en weet Brown/ Kamerheer knap derde te worden. Van Werven/Beunk  doen het ook knap, want zij weten als negende binnen te komen en dat is zeker niet verkeerd van dit koppel. 

Al met al een prachtige dag weer beleeft met alle Oldebroekse fans, alleen wel jammer dat Willemsen toch problemen heeft overgehouden aan deze WK wedstrijd, hij heeft namelijk een hersenschudding opgelopen. Wens hem hierbij een spoedig herstel. 

Door: Evert van ‘t IJssel Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.