Bestuur SCO kijkt terug naar een zeer geslaagd crossweekend.

t Loo/Oldebroek: Het bestuur van Stichting circuit Oldebroek kijkt terug naar een zeer geslaagd motorcrossweekend, en dat bleek ook des temeer na de positieve reacties die na afloop van de ONK finale die 9 juni werd gehouden op “
“ Circuit de Bargen” Velen gaven aan dat alles super voor elkaar was en menig organisator een voorbeeld aan SCO en haar vrijwilligers kon nemen.


In de 85cc klasse was Jorge Prado Garcia  te sterk voor Jago Geerts die op zijn beurt Roan Van de Moosdijk in het dagtotaal voor wiste blijven. Mitchel van den Essenburg uit het ‘t Loo/Oldebroek deed het ook voortreffelijk, hij werd namelijk twaalfde in het dagklassement en eindigde zo in de NK stand als zestiende,  plaatsgenoot Robert Fobbe eindigde als eenentwintigste en werd negenentwintigste in het eindklassement, Oldebroeker Jurgen Schoeber bleef steken bij een zesentwintigste positie en moest het laten bij plaats drieënvijftig in het kampioenschap. De kampioenstitel ging dit jaar naar Jago Geerts uit , België.

Davy Pootjes liet op de Bargen zien dat hij niet voor niets al open Nederlands kampioen was geworden in de 125cc klasse , de rijder uit Ammerzoden schreef de beide reeksen op zijn naam. 

Bij de MX1 klasse hadden Marc de Reuver en Ceriel klein Kromhof nog uitzicht op de titel, het werd even spannend doordat klein Kromhof in zijn eerste optreden als derde binnen kwam en De Reuver als vierde, maar in de beslissende tweede reeks viel Ceriel door problemen uit en wist Marc dat de titel binnen was, de rijder uit  Amstelveen maakte dan ook iedereen duidelijk niet voor niets de grote man te zijn, en wist zelfs de manche winnend af te sluiten. 

Het aanwezige publiek kreeg dan ook waarde voor hun geld, omdat wereld kampioen Jeffrey Herlings in de MX2 klasse zijn stuurmanskunst toonde, geen rijder die Herlings hoe dan ook het moeilijk kon maken. De een na de andere rijder werd op een ronde gezet. Kampioenbelangen waren er in deze categorie ook niet meer want die was al zeker gesteld door Romain Febvre uit Frankrijk. Motorcrosser Luca Nijenhuis uit Heerde wist met tweemaal een zesde plaats zijn beste resultaat in het open Nederlandse kampioenschap neer te zetten, en eindigde zo in het kampioenschap op een keurige tiende plaats. 

De opening van het evenement werd verricht door burgemeester Hoogendoorn die op een crossmotor een rondje over het circuit heen reed, en na afloop liet weten, bewondering te hebben voor alle motorcrossers. Ter nagedachtenis van motorcrosser Mischa Kuit die op 15-jarige leeftijd door een noodlottig ongeval is overleden, werd er voor de start van de 125cc klasse een minuut stilte in acht genomen. Kuit Kwam namelijk ook uit in deze klasse. 

Voor alle uitslagen klik op onderstaande link. 

http://www.mylaps.com/en/events/1030265

En voor alle foto's op de onderstaande link..klik daarna op sport. 

http://www.nwvfoto.nl/

Door: Evert van ‘t Ijssel 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.