Een dag vissen met maat Harry van Putten.

Het is donderdag 21 augustus wanneer ik samen met mijn maat Harry van Putten vertrek richting Kampen om er samen een mooie visdag van te maken. 
Het weer is prima en is Harry een echte witvisliefhebber en zoals u weet, ik een karperfrik. Van Putten heeft het vissen dit jaar weer een beetje opgepakt na wel tien jaar niet meer te hebben gevist.

Harry is lid geworden van HSV Ons Vermaak in Kampen omdat die heel veel water heeft,
maar goed, inmiddels zijn we aangekomen bij de machinekolk en wie denkt dat daar geen witvis te vangen is, heeft het goed mis. Na alles te hebben klaar gemaakt, inclusief het voertje, is van Putten zover om zijn eerste aas aan te bieden, nou het loopt volgens bartje uitstekend, de ene grote voorn na de andere brasem glijd het pannenschepnet in. 


De feederhengel is op dit soort water wel een prima uitkomst, want het biedt de nodige mogelijkheden en kun je veel sneller van plek veranderen, dit besluit hij ook te doen, de aanbeten zijn op zijn beginners plek volledig stil gevallen. 
Na dit te hebben gedaan duurt het nog geen vijf minuten of er komen weer de nodige grote voorns, brasem, en zelfs een kleine snoekbaars uit het water. 

Ja van Putten is dol enthousiast en laat weten zeker nog een keer terug te komen op dit prachtige water. De karper liet het die dag  bij mij afweten en ging ik dus met niets naar huis. Maar niet te min hebben we samen weer een prachtige visdag beleeft en gingen we zeer voldaan weer huiswaarts. Er komt zeker nog weer een dag dat we weer een dag hebben dat we samen aan het water zullen bivakkeren. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.