Geen oog voor kleine karpers kost karpermagazines leden.

Een jaar geleden heb ik al eens een stuk geschreven over de toekomst van de talrijke karpermagazines die Nederland toen en nu al kent. Toen bleek al dat er veel aandacht was voor het vangen van de zware jongens en is dit nu hedendaags nog zo.

Het blijkt dat er geen verandering hierin heeft plaats gevonden maar is ook wel duidelijk geworden dat er velen hun abonnement hebben opgezegd. De reden die men daarvoor opgeeft is, dat er geen moment aandacht aan de kleine karpers word geschonken.  Ook laat men weten dat men zeker niets tegen karpervissers heeft die op de grote kanjers vissen, sterker nog, ze hebben er bewondering voor. Maar als we kijken dat 85% zich tevreden stelt met de vangsten van kleinere karpers, omdat men doodgewoon geen tijd heeft om de energie er in te stoppen, en de kosten hiervoor te groot vinden.

Die groep vind het zeer jammer dat er niemand is die eens een bezoek aan dit soort karpervissers brengt, her en der ziet men wel eens in een karperblad een foto geplaatst staan van dit kleine soort, maar missen dus het verhaal hoe deze groep het karpervissen beleeft. Ja dan kun je min of meer daar wel wat van zeggen, of ziet u het anders? 

Mijn persoonlijke mening hierover is dat dit al jaren zo gaat, en zie daar ook geen verandering in komen denk ik, zal u de reden hiervan geven, bepaalde auteurs die op grote kanjers vissen worden vaak gevraagd om een stuk van hun belevenis te schrijven, met daarbij hun ervaringen, en word dit zeker niet kosteloos gedaan, er moet nog een mooie foto bij die zeker gezien de vangst het bewijs moet leveren, en zo ook hiermee het verhaal vertelt.

Ik ga zelf in de mening mee van Piet Vogel die onlangs via de media liet weten, “als je nou grote of kleine karpers vangt, je moet er altijd voor je zelf plezier aan beleven“, en daar heeft hij zeker gelijk aan. Tot slot kan ik mij wel voorstellen dat mensen na een jaar hun abonnement opzeggen bij een of ander karperblad, want laten we eerlijk zijn we hebben allemaal uiteindelijk de zelfde passie, waarin zowel grote als kleine vangsten ons naar de waterkant toe brengen, maar deel zeker ook wel de mening met die 85%, want er is niets mooier om op deze manier ook eens in beeld te komen. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.