Lid zijn van een voetbalclub of een hengelsportvereniging kent wel degelijk een verschil.

Misschien raar dat u denkt, wat heeft nou hengelsport met een voetbalclub te maken. Nou in dit onderwerp is er wel degelijk een verschil, en dat is het volgende. 

Als je lid bent van een voetbalclub en je hebt een doel voor ogen om in de toekomst in het eerste elftal te spelen dan zul je er alles aan moeten doen om je doel te halen, het is dus vechten om een basisplek. Als je eenmaal dat doel hebt behaald, dan is elke wedstrijd presteren en steeds maar weer moet bewijzen, dat je die basisplek hebt verdiend.

Nu komen we aan het onderwerp over het lid zijn van een hengelsportvereniging, Je bent dus lid van de hengelsportvereniging in je dorp of stad , dan heb je over het algemeen veel viswater tot je beschikking, en maak je voor jezelf ook keuzes ,waar en hoe te gaan vissen. Bij het vissen op karper zijn er ook verschillende doelstellingen, het is het vangen van kleine soorten of de grote kanjers. Om grote vissen te vangen zoek je naar dit soort wateren waar die kanjers rond zwemmen. En nu komt het, je hebt eenmaal een mooie plek gevonden, en ga je een complete voerstek aanleggen en gaat er vanuit dat hier die vissen langs zullen komen.

Eenmaal succes te hebben geboekt dan ga je door met het proces, maar er zijn meer karpervissers die graag aan hun trekken willen komen en kan zo van de ene op de andere dag, jouw of mijn plaats bezet zijn, (wat nu). Kijk en nu komen we aan het punt, als je bij de hengelsportvereniging bent aangesloten dezelfde visrechten bestaan voor iedereen ( Dus geen eigen stek). Ja er zullen er bij zijn die kwaad worden hierover maar je doet er niets aan ( iedereen heeft dezelfde rechten), en dat is ook weer het mooie van vissen, want anders hadden we zo oorlog. Hier hoeven we niet te vechten voor een basisplaats zoals bij een voetbalclub en kunnen we op deze manier volop genieten van onze passie.

Door: Evert van ‘t IJssel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.