Zeer gelaagde openbekercross bij MSV NOV in Heerde.

Het was alweer een tijd geleden dat er bedrijvigheid was op de Gelderse crosspiste van Heerde, dit kwam mede door de slechte weersomstandigheden. Maar op zaterdag 13 september kon onder stralende zon de wedstrijd wel worden verreden. 

Voor aanvang van de start van de 65cc Kleine plus grote wielen en de 85cc grote en kleine wielen werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de overleden bestuurslid Jaap Bredenhof. Het was een indrukwekkende stilte voor de ho zo actieve Bredenhof.

Daarna werden de wedstrijden voortgezet en was de opkomst van de jeugdrijders matig omdat men de keuze had gelegd op een wedstrijd in Valkenswaard waar een NK jeugd gepland stond. Ondanks alles werd er toch nog onderling flink gestreden in de 65cc plus de 85 cc kleine en grote wielen die samen waren gevoegd. 

Bij de hobbyklasse was de deelname zeer groot en lijkt het steeds meer te gaan worden, dit is wel een klasse waar naar kunnen en vermogen de beker niet zo maar werd vergeven, en was het lust om naar te kijken.

De MX1B Klasse schoot in deze wedstrijd er ook weer boven uit omdat hier een aantal nieuwkomers lieten zien wel degelijk hard te kunnen rijden. De veteranen categorie was minder bezet en lijkt dit langzaam maar zeker steeds meer weg te zakken. 

Ook werd er veel strijd geleverd bij de MX2B waar geen cadeautjes werden vergeven, het aanwezige publieke zagen nieuwe jeugdige talenten de dienst uitmaken en zelfs pas voor het eerst in wedstrijdverband de hoofdprijs al wisten te pakken. 

De superklasse was de in de beide manche leuk om naar te kijken met name werd er flink gestreden vanaf de tweede tot de vijfde plek, daar zat het venijn in de wedstrijd.

Als laatste was ook de Quads klasse weer terug  in het zand van Heerde, een redelijk aantal vierwielers lieten hun kunsten zien en reden er weer een aantal coureurs mee die twee jaar uit het zicht waren verdwenen. Ja zo lieten ze weten( het bloed kruipt waar het niet gaan kan). 

Al met al was het een zeer geslaagde dag, in totaal hadden zich 116 rijders voor dit evenement ingeschreven, kilik op onderstaande link voor alle uitslagen. 

http://www.mylaps.com/en/events/1076161

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.