Karpervissers zijn over het algemeen nieuwsgierige mensen.

Ten eerste wil ik beginnen om iedereen in 2015 een zeer goede vangst te wensen, en natuurlijk veel gezondheid. Want als we om ons heen kijken kan het zeer snel gaan dat je ineens moet stoppen met de passie waarvan je zoveel houdt, hetzij door ziekte of door een noodlottig ongeval, het kan zeer snel gaan. We zijn gelukkig nog steeds in staat om onze grote hobby uit te voeren.

Zoals de meesten wel weten ben ik al meer dan veertig jaar met deze hobby bezig, en dat is karpervissen waarop ik nog volop plezier aan beleef. 

Ben door de jaren heen er ook achter gekomen dat we wel hele nieuwsgierige karpervissers zijn. Vaak als je hoort dat iemand heeft gevangen vraag je, je af, met welk aas de karper is gevangen.

Ook is mij opgevallen, als er mensen bij je komen ze gelijk vragen, “al iets gevangen?” en jezelf te kennen geeft van ja, de eerste is binnen, de ogen van die mensen al snel richting de tas gaat of het emmertje waar het nodige aas is opgeborgen. Ook kom de vraag snel, over het systeem waar je mee aan het vissen bent, dat geeft al genoeg aan hoe nieuwsgierig we zijn. 

Ja en dat is lang nog niet alles want het brengt je zover dat je overal in duikt, zoals het
internet op, hoe de anderen aan goede vangsten komen, karperbladen worden grondig doorgespit, want we willen het juiste weten over een goede aanpak. Ik persoonlijk vindt het geweldig om je eigen dingen uit te zoeken, maar toch kom je op een of andere manier doordat anderen dingen kenbaar geven weer tot een bepaalde aanpak, en dat gaat maar door. 

We willen alles weten, maar je moet vaak ook zelf er goed over na denken. Er zijn er bij die het te makkelijk opnemen en naar een of andere hengelsportzaak rijden om wat bollen te halen, wat systemen te kopen en dan er vanuit gaan van (vangen maar!!) die zijn net niet nieuwsgierig genoeg, want als dat zo is dan pak je een vissessie dan ook veel slimmer aan, en komt het succes vanzelf. 

Nieuwsgierig zijn hoort bij het karpervissen, waarom zullen er velen zeggen, nou een klein voorbeeld, je komt aan het water en dan begint het verhaal, al waar ik over heb geschreven. Zoeken naar de juiste plek, weten waar de karpers uithangen, aanpak van voeren, de juiste keus van aas, het is nog maar een tipje van de sluier. Tot slot, je moet nieuwsgierig zijn als karpervisser om zo vis op de mat te blijven houden, ben je dat niet, dan zul je merken dat de mat langer droog zal blijven. Ben nog steeds trots om ook tot de groep van de nieuwsgierigen te behoren. Wens jullie allemaal een goede vangst.Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.