Feederen in de winter levert karper op.

Zoals jullie wel weten ben ik ook een fan van het vissen op karper met een feederhengel. Het is een must om te doen, ten eerste ben je actief bezig maar moet jezelf keuzes maken. In de wintermaanden heb ik al heel wat mooie vissen hiermee gevangen en hoef je helemaal niet moeilijk te doen.

Een voerkofje of een method is in mijn ogen al voldoende, omdat grote hoeveelheden niet nodig zijn is dit een prima visserij. Belangrijk is wel dat je actief blijft, dat wil dus zeggen, dat je op een bepaalde plek geen actie ziet gelijk weer opzoek gaat naar een volgende stek. Vindt zelf persoonlijk dat je dit sneller doet met een Feeder dan als je statisch aan het vissen bent. 

Ook heb ik het systeem zo gemaakt, dat je zeer snel ook van onderlijnen kunt wisselen, dat zowel naar korte onderlijnen als lange kunt overschakelen. Als je eenmaal aan de feeder hebt gevangen dan blijf je er mee bezig. Heb zelfs karpers van 26 pond er mee gevangen en heb een JVS feeder die Jan ven Schendel toen speciaal heeft gebouwd voor de karpervisserij. Zelfs kun je delen er bij doen om zo nog grote en verdere worpen te realiseren. 

Wat heb je nodig:

1. Een goede feederhengel die alles aan kan.
2. Een goede molen, vis zelf met een Spro wat het prima doet.
3. Guru onderlijnen van 22 tot 25 onderste met haakmaatje 10 of 12 ( in de wintermaanden)
4. Heb zelf Dyneema als basislijn met een voorslag van minstens driemaal de hengellengte, de voorslag bestaat tussen de 22 tot en met 35 onderste zeker gezien het watertemperatuur weer op volle toeren draait heb je dikke lijnen zeker nodig.
5. Voer kun je zelf bepalen, als de bindingswaarde maar goed is (zeker als je met een Method vist is dit van groot belang). 
6. Ook met een spot bijvoeren doet soms wonderen,
7. Zorg dat je de montage wel juist is, en op een verantwoorde manier zo op karper vist.

Een van de gevangen vissen in de wintermaanden met de feeder. (Zie Foto) 
Het is en blijft een pracht van een uitdaging om zo op karper te vissen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.