Robert Fobbe bij de top tien in Borculo.

Op zondag 14 juni was het weer een strijdtoneel op het circuit van Borculo. Daar werd namelijk een wedstrijd om het Nederlandse jeugdkampioenschap verreden voor de 85cc grote wielen. Ook de 14-jarige Robert Fobbe was weer van de partij.

Voor Fobbe was het zaak om zijn vijfde plaats in de tussenstand vast te houden en eventueel nog in te lopen op de vierde man. De tijdtraining liep voor Robert niet echt lekker en moest hij het doen met een dertiende plek.

De Fobbe Campers rijder die de laatste wedstrijden niet echt zijn vertrouwen kon terug
vinden in zijn rijstijl wist toch een met een prima tweede plaats zijn 1e manche te beginnen. Daarna zakte Robert wat terug wat hem uiteindelijk als achtste liet eindigen. Eindelijk was het na lange tijd een stuk beter afgegaan voor de motorcrosser uit het ´t Loo-Oldebroek. De ronden waren veel constanter geworden wat tijden aangaande en daar putte Fobbe weer moed uit voor zijn tweede heat.

De start van de tweede reeks was ook meer dan voortreffelijk van de Husqvarna rijder die met een vierde plaats zijn race vervolgde. Driekwart van de wedstrijd sloeg voor Fobbe het noodlot toe, doordat een van de andere rijders hem finaal van de motor rijdt en hij het met een tiende plaats word afgevlagd. `Dit is echt balen verklaarde Fobbe na afloop, weet zeker dat ik bij de besten was blijven rijden, het liep verder prima en dan gebeurd me dit`. 

Robert werd zo achtste in het dagtotaal maar is al met al ook nog zes punten ingelopen op de vierde man in de tussenstand. Dus ondanks alles toch nog goede zaken gedaan.

Het komend weekend staat er alweer een wedstrijd op de rol voor Robert. Deze word gehouden op het circuit van Holten.
weer een

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.