Slechte opkomst bij openbekercross in Heerde.

Afgelopen zaterdag waren er maar 63 rijders te bespeuren bij de derde openbekercross wedstrijd die op het programma stond bij MSV Nov In Heerde.

Het lijkt dat de dip in 2015 zijn trend voortzet, vele clubs klagen over matige opkomsten van deelnemers, wat precies hier aan gekoppeld moet worden als reden is nog onduidelijk maar het baat de clubs wel zorgen.

Zowel bij ONK wedstrijden als clubwedstrijden is de opkomst zo slecht geweest de afgelopen maanden dat het financieel ook niet meer uit kan. Organisatoren krabbelen zich ook achter de horen wat te gaan doen in de toekomst. Dit zou voor de wel willende motorcrosser ook grote gevolgen kunnen hebben. 

Als rijders weg blijven, wat is dan de reden, er is nog geen duidelijke verklaring voor. Achter in de jaren negentig is er ook een tijd geweest dat alles in elkaar storten, en later weer uit zijn dal kroop.

Het bestuur van MSV Nov heeft afgelopen zaterdag haar hand over haar hart gestreeld, maar heeft al wel laten weten, wat te doen bij de komende wedstrijden. 

De rijders die er waren maakte er in verschillende klassen nog prachtige races van .het opvallende van de dag was dat Gert Berghorst uit Heerde ook weer te vinden was op het circuit..de good old inters rijder van vroeger wist de veteranen wedstrijd op zijn naam te schrijven. Berghorst had aangekondigd om te stoppen maar doordat zijn zoon een zware blessure heeft opgelopen gaat Gert nog los bij Enduro wedstrijden. 

Ook was na een aantal jaren afwezig te zijn geweest Ruben Kroon uit Hattemebroek weer terug te zien in het Gelderse zand. Kroon kwam uit in de MX 1B klasse en liet weten weer volop te hebben genoten op zijn viertakt. 

Klik voor de volledige uitslagen op de onderste link.

http://www.mylaps.com/en/events/1153075Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.