Karpervissers zien vangsten eindelijk weer omhoog gaan.

Wat hebben we als karpervissers een voorjaar mee gemaakt zeg, de lange kou deed goede vangsten voor de meesten achterwege. Verandering van temperatuur, wind en koude omstandigheden zette sommige karperfanaten aan het denken.

Een aantal lieten hun hengels staan waar ze stonden, en een ander trok er weer op uit op maar eens een poging te wagen. Moeder natuur maakte dus de dienst uit ,en ja dan weten we allemaal dat je daar niet tegen op kunt. De zoetwater biggen passen zich daar op aan en wachten alles geduldig af. Dat vindt ik zelf persoonlijk ook het mooist van deze sport, want wij kunnen die vissen niet naar onze hand zetten, en dan is het de kunst om ze alsnog aan het azen te krijgen. Maar daar heb je veel geduld voor nodig, en dat moet je op kunnen brengen. 

Ook de paaitijd schoof enigszins op, maar er kwam verlossing, de temperatuur is nu ik dit
schrijf als een raket omhoog geschoten, en weet ook menig karperfriek weer een karper te verschalken. Dat geeft weer hoop, maar ook weer motivatie. Uit ervaring  weten we ook dat maanden als juli en augustus bij de meesten niet echt hoog in het vaandel staan. Er zijn er bij die niet eerder beginnen als in de maand september wanneer we dan richting de herfst schieten. Maar wat staat ons in de 2015 daar wel weer te wachten, wat het karpervissen aangaande zijn we nu al weer gewend aan een knotsgek vis jaar dus kan dat er ook wel weer bij.

Maar goed we houden ons aan het positieve vast, want dan kom je het verst. Resteert mij alleen nog te zeggen en wel , dat ik iedereen een fijne vakantie wil wensen en natuurlijk goede vangsten. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.