Overstap van witvis naar karper is Van Putten goed bevallen.

De eerste karper voor Harry van Putten 
Ja u vraagt zich af wie is Harry van Putten nu, nou daar kunnen we eigenlijk wel een heel boek van schrijven maar richten we ons maar op de kern van het verhaal. We kennen elkaar al heel wat jaren en viste in het verleden elke dinsdag en donderdagavond samen met de feederhengel op grote brasem.

Daarnaast was mijn passie ook al karpervissen, maar was dit ook een must om te doen. Van Putten toen in die tijd al een druk mannetje moest toen de keuze maken voor zichzelf, om als een intercitytrein door te gaan, of de rem er flink op te zetten. 

Hij koos voor het laatste, werk, met
daarnaast voetbalverslaggever voor de plaatselijke club “Owios” was toen genoeg. De geboren Oldebroeker heeft heel wat jaren vele wedstrijden van verslag voorzien voor diverse radio omroepen en kreeg daarna ook toch weer een flinke tegenslag, waarna de rem er voergoed op ging en begrijpelijk.

Toch knaagde hem iets en dat was, het vissen. Vorig jaar werd hij weer lid van HSV Ons Vermaak uit Kampen en pakte Harry de draad min of meer weer op. Samen hebben we toen al weer volop gevist, Van Putten op de witvis en ik op karper. Dit jaar was te merken dat hij toch ook eens graag een karper wilde verschalken en gaf aan om zeker die techniek te willen leren. Aangezien ik zelf veel met de feeder op karper vis en met succes, heb ik Harry het nodige uitgelegd, over de aanpak.

Ja en we begrepen elkaar al heel snel dus was die klus al snel geklaard. In de zomervakantie deed Van Putten al een poging, en gaf aan, dat hij daar flink aan moest wennen. Dat was te begrijpen want witvissen is natuurlijk heel wat anders dan karpervissen. Maar ja hoor, afgelopen zaterdag ging de kogel toch door de kerk en reden we samen richting Kampen. Het weer was geweldig en waren we met zijn tweeën net van die oude vrouwtjes, de ene verhaal na de andere kwam los en kwamen uiteindelijk aan op de plaats van bestemming.

Ze zeggen wel eens, het gras word je voor de voeten weggemaaid , maar dit keer was dat
Ook deze zeelt was welkom bij Harry
ook zo, dankzij een zeker meneer Sollie. In een mum van tijd hadden we alles opgesteld en kon onze sessie beginnen. 
We hadden er samen super veel zin in en duurde het niet lang of de eerste zeelt melde zich aan bij mij, er was leven genoeg te zien in het water, dus was de hoop gevestigd op het vangen van een karper.

Even later is het raak bij Van Putten die zijn eerste karper van zijn leven vangt en dit aan de feeder. Ja en dat is helemaal een sport, het is even zoeken naar de juiste balans voor hem maar glijd even later een mooie spiegel het koortje over. 

Yes yes hoor je uit de keel van Harry die dolblij is met deze vangst en ik zelf ook even luidkeels mij laat horen. Geweldig is dat, als je iemand die zo graag een ander doel heeft, er is in geslaagd, en daar doe je het voor, plezier in de passie, zo hoort het. 

Daarna vangt Van Putten nog een aantal zeelten en is het bij mij, bij die ene gebleven. We hebben samen weer een prachtige visdag beleeft en heeft Harry al laten weten om de volgende keer zeker weer een poging te doen, om nog meer van die krachtpatsers aan de haak te slaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.