Stilte aan de Nederlandse wateren.

Het is voor vele karpervissers een jaar om zeer snel te vergeten. De herfst is nog helemaal niet ten einde maar is er nu al stilte te ontdekken aan vele viswateren. Tweeduizend vijftien is voor vele karperfanaten die we hebben om snel te vergeten, de vangsten waren zo dramatische slecht dat er alweer een aantal zijn die zich met tweeduizend zestien bezighouden.

We lezen heel veel oorzaken die worden omschreven in karperbladen en is men het niet helemaal met de omschrijving eens dat de natuur de spelbreker zou zijn. Ik blijf er zelf bij van wel, we hebben teveel veranderingen gehad in het weerbeeld en mijn ervaring heeft geleerd dat dit wel degelijk invloed heeft op onze passie. Niet alleen in Nederland zijn de vangsten matig maar ook in het buitenland.

Heel wat karpervissers kwamen bijvoorbeeld terug uit Frankrijk met niets, zowel in betaalwateren als de open wateren. Natuurlijk gaat dressuur ook een hoofdrol spelen, en de aanpak, waarvan je soms denkt dat het hele bestand uit het water zal komen, maar niets is minder waar. Er wordt gewoon niets gevangen, met als gevolg daarbij, dat de pijp aan maarten word gegeven.

Alleen in mijn regio is het vissen op karper wel heel sterk terug gezakt, ze zien het niet meer zitten. Vaak zijn het dezelfde doorzetters die we zien en geven de moed niet op en proberen toch nog een mooie vis te verschalken. Dat het stil is geworden is wel duidelijk, hopelijk komen er voor de thuisblijvers betere tijden, en zal het voor de vele hengelsportverenigingen geen gevolgen hebben.


Dit zal blijken aan het eind van het jaar als de vergunningen weer worden uitgeven. Heb goed nieuws voor mijn vereniging { ik blijf wel lid}. Zeg altijd maar zo, de aanhouder wint. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.