2016 biedt weer nieuwe mogelijkheden voor karpervissers.

We zijn met zijn allen alweer in 2016 beland en behoord 2015 tot het verleden. Onder de karpervissers zullen er een aantal bij zitten die dat jaar snel willen vergeten na de tegenvallende vangsten. Maar zullen er ook velen zijn die zeer tevreden waren over de vangsten.

Maar goed er liggen weer nieuwe kansen al blijf ik er bij dat we afhankelijk zijn hoe de natuur zal uitpakken, en zijn wending zal geven. Er zijn vele factoren, maar daar kunnen we zelf ook een belangrijke rol in spelen, zoals het belijdt in voeren, de keuze van water, waar je wil scoren, ja en zo kunnen we nog wel meer op noemen. Dat er door de jaren heen bij onze passie veel is veranderd, is al wel duidelijk, en zul je een doorzetter moeten zijn om succes te behalen. Nederland is rijk aan viswateren waar we onze prachtige hobby succesvol kunnen uitoefenen, dus wat willen we nog meer.

Over het algemeen hebben we door de jaren heen gezien dat er velen onder ons
voor grotere wateren hebben gekozen, daar kun je vele voordelen uithalen. Ten eerste een voerstek in alle rust opbouwen, wat je zelf ook het vertrouwen geeft om meerdere mooie karpers te kunnen vangen. Ten tweede is het ook het verleggen van nieuwe mogelijkheden, dan het vissen op een put in je buurt. Zelf ben ik een persoon die rondom Kampen altijd in mooie putten of een plas aan het vissen ben, en blijft het voor mij toch altijd nog een uitdaging om daar mooie vissen te vangen.

Dressuur is natuurlijk vaak de hoofdrolspeler maar het mooie hiervan is, dat jezelf weer moet uitvinden, hoe de karpers om de tuin heen te lijden. Montage, voertje, Boillies, kunnen doorslaggevend zijn in het geheel, en als dat lukt dan ben je de koning te rijk. Je moet het wel op een verantwoorde manier aanpakken, want je kunt door verkeerde aanpak in een klap je eigen doodvissen zeg ik altijd, en word er vaak de verkeerde aangewezen als schuldige.


Maar goed 2016 biedt weer nieuwe mogelijkheden en gaan we weer op weg naar nieuwe kansen. Hierbij wens ik jullie dan ook langs deze weg weer heel veel succes toe en een zeer goede vangst. Zorg dat zoals ik altijd bij elk artikel schrijf, wel op een veilige en verantwoorde manier aan het vissen bent. Want zo kunnen we vele jaren nog van onze prachtige hobby genieten. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.