Karpervissers staan weer op scherp.

Nu de temperatuur weer langzaam uit zijn dal kruipt staan de karpervissers weer op scherp. Natuurlijk zijn er een aantal die ook gewoon in de wintermaanden hebben door gevist. Maar nu de aardbol weer opwarmt gaan de meesten zich weer helemaal oriƫnteren op de sterke zoetwatervis (karper).

Wees nog wel op je hoede:

Ik wil toch een paar punten naar voor halen wat zeker aan het begin van een nieuw visseizoen belangrijk is, zeker het voer belijdt. Want snel stijgen van temperatuur wil niet zeggen dat het water al op een dusdanig pijl is dat er volop gestort kan worden, want dan kan het voor jezelf zeker heel snel negatief uitpakken. Dus voer matig, dan zul je ook zeker meer kansen hebben om je eerste karper van het seizoen, het net in te zien glijden.

Verantwoord vissen:

Ook speelt dit zeker weer een zeer belangrijke rol om verantwoord op karper te vissen. Mijn inziens word hieraan nog te weinig aandacht aan geschonken zowel in visbladen en in hengelsportzaken. Want als je dit goed op orde hebt dan kunnen we zeker nog vele jaren genieten van onze passie. Weet je het zelf niet hoe alles werkt, schroom dan zeker niet en vraag het aan een ervaren karpervisser.

Rommel:

Laat ook zeker geen rommel achter, want hengelsportverenigingen doen er al alles aan om ieder naar het zin te maken en hebben regelmatig te doen met de eigenaren van wateren en grond, immers houden we toch van de natuur?. En kunnen we trots op ons zelf zijn, als we hier aan mee werken.

Succes:


Tot slot wens ik iedereen zeer goede vangsten toe in 2016, en dat een ieder zich weer houdt aan de regels zoals het hoort, dan kunnen we nog vele jaren ons aan de waterkant laten zien als de echte karpervisser. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.