Duizenden toeschouwers genieten van de Dutch Masters of Motocross op circuit 'De Bargen'.
Na vijf jaar waren de solo motorcrossers weer te gast op circuit 'De Bargen'. Duizenden toeschouwers zagen de complete wereldtop in actie komen en kon men ook van de rijders uit de regio en eigen gemeente genieten. Het komt niet vaak voor dat er een file staat in buurtschap 't Loo maar was dit wel het geval op de maandagmorgen. Maar de vele vrijwilligers die waren ingezet om het publiek goede parkeer gelegenheid te bieden kregen dit prima voor elkaar en kon zo elke bezoeker genieten van de Dutch Masters of Motocross.Na de opening die werd verricht door Burgermeester Adriaan Hoogendoorn mochten de 85cc rijders beginnen een hun wedstrijd . Na twee manches wist Kay de Wolff met de hoofdprijs huiswaarts te keren en werd Milan van de Bunte uit Doornspijk knap negentiende van de dag.

Het aanwezige publiek zagen ook dat Raf Meuwissen in de 125 cc klasse genoeg had aan tweemaal een tweede plaats om na afloop de grootste beker in ontvangst te nemen.

Jago Geerts wist het goud te pakken in de 250cc klasse en zat het niet helemaal mee voor Youri van 't Ende uit Heerde die zich tevreden moest stellen met een twee├źntwintigste plaats. Michel van den Essenburg uit het 't Loo werd eenendertigste op zijn thuiscircuit. Robert Fobbe wist zich in de morgen te plaatsen voor deelname in deze klasse maar raakte na zijn optreden in zijn eerste reeks licht geblesseerd aan zijn vinger en kon in het tweede bedrijf geen vuist ballen. Fobbe eindigde als zevenendertigste.Jeffrey Herlings was de grootmeester bij de 500cc en wist met grote verschillen de rest ver achter zich te laten. Helaas was er voor Luca Nijenhuis uit Heerde geen score doordat hij uitviel in de eerste heat en niet aan de start meer verscheen in de tweede manche.
Voorzitter Henri Bekenkamp liet na afloop weten dat het weer een zeer geslaagd evenement was geweest met een complete nieuwe uitstraling en zeer positieve berichten zowel uit binnen als buitenland. Bekenkamp bedankte alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet, want zonder hen was het zeker niet mogelijk geweest.

Klik op onderstaande link voor alle uitslagen.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.