Pech in 1e manche laat goede uitslag achterwege voor Van Werven en Liepins.


Op circuit 'De Kappenbulten' in Halle stond het afgelopen weekend alweer een wedstrijd op de rol om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen. Cor van Werven stond aan de start met Kaspars Liepins omdat William Juffer nog lang niet wedstrijdfit was. Juffer is nog niet van de ziekte van Pfeifer af en wanneer hij is hersteld hiervan is niet duidelijk.

Van Werven en Liepins hebben al eerder met elkaar gereden en gaf dit ook zeker vertrouwen voor Cor. De twee wisten de snelste tijd op de klok te zetten en mochten zo als eerste oprijden voor de 1e manche. De start van deze heat was net niet snel genoeg voor het koppel om zich gelijk voorin te melden en kwam na een ronde te hebben gereden het duo als zesde door. Daarna werd er echt haast gemaakt door Cor en Kaspars die zelfs 3 seconden sneller reden als de kopmannen maar even later uit het zich waren verdwenen. Het aanwezige publiek ziet dat Van Werven en Kaspars lopend met hun zijspan terugkeren naar het rennerskwartier en bleek achteraf dat het ging om een mechanische probleem.

Gelukkig kon dit alles weer worden hersteld voordat de tweede reeks van start ging. Deze heat verliep voor beide mannen uitstekend en konden gelijk zich bemoeien met de kop van de wedstrijd en kwamen even later al als eerste door en voerde het tempo alleen maar op. In de laatste ronde leek het nog even mis te gaan voor Cor van Werven en Kaspars Liepins die even stil vielen maar gelukkig was de voorsprong groot genoeg om zo alsnog als winnaar over de meet heen te komen.

De volle winst was wel een feit geworden in het tweede bedrijf maar door de pech in de 1e manche bleef zo een goede uitslag achterwege voor Van Werven en Liepins en had er zeker een podiumplaats ingezeten aldus Cor van Werven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.