Tweede manche nekt Boeve en Sellis in Geldermalsen.


Na de lange zomerstop werd op zondag 9 september de strijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen voortgezet en dit alles speelde zich af op het circuit van Geldermalsen. Het complete zijspanteam Boeve en Sellis hadden er weer zin in en dat is begrijpelijk. Jeroen en Rick hadden in wedstrijdverband allang droog gestaan en bestond de afgelopen weken alleen maar uit training.

Het zijspanduo zag bij aankomst al dat het niet makkelijk zou worden, want het duo kan niet al te best uit de voeten op harde banen maar voelde zich het beste in het zware zand. Maar goed dan maar proberen om het beste er uit te halen was het motto van Boeve en Sellis. Tijdens de tijdtraining was al snel duidelijk dat het juiste ritme en balans gevonden moest worden maar kwam men niet verder dan een elfde tijd. Gelukkig was die goed genoeg om nog van de eerste startrij te kunnen beginnen aan de 1e manche.

In de 1e reeks ging het zeker niet verkeerd voor het koppel die een zeer goede start kenden en moest nu de gashendel flink worden opengedraaid om aansluiting te houden met hun naaste concurrenten. Boeve en Sellis wisten uiteindelijk met een goede zesde plaats binnen te komen en was dit zeker geen verkeerd resultaat, dit gaf het tweetal dus vertrouwen voor de 2e heat.

Jeroen en Rick leken net als in hun eerste optreden weer een goed resultaat er uit te slepen in de 2e manche en was de start voor de beide Oldebroekers weer zeer goed. Zelfs wisten ze zich voorin te melden maar toen maakte Jeroen een dure fout, hij remde namelijk zijn motor dood en moesten beide mannen weer vanuit het achterveld hun wedstrijd voortzetten. Zowaar kregen ze het ritme toch nog te pakken en stuurde Boeve en Sellis de combinatie naar een twaalfde plaats toe, wat hen als negende liet eindigen in het dagklassement.

Na afloop liet Jeroen weten,”die harde banen liggen ons niet en voelen we ons meer thuis in het zware zand”. Jeroen Boeven en Rick Sellis staan nu in de tussenstand op een vijfde plaats maar is er nog uitzicht. Met nog twee wedstrijden te gaan en wel in Holten en Varsseveld liggen er nog kansen om derde van Nederland te worden. Het verschil met de nummer drie is maar slechts dertien punten.Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.