Chris Ruiter na vijf jaar weer terug aan de waterkant.De eerste karper met de feeder voor Chris Ruiter
Het is even geleden maar zins kort is Chris Ruiter weer terug te vinden aan de waterkant. Ruiter nam vijf jaar geleden afscheid, het statisch vissen op karper werd hem op dat moment teveel en kon hiervoor de moed niet meer opbrengen. Ruiter die al jaren in Kampen woont en zelf geboren is in Hoorn besloot om alles te verkopen behalve zijn beide feederhengels. Een aantal weken geleden ging de telefoon bij Evert van `t IJssel waar Chris heel wat jaren aan de waterkant mee heeft gebivakkeerd en met veel plezier.

Ruiter liet weten weer zin te hebben om eens weer een hengeltje uit te gooien maar dan zoals we al schreven met de Feeder. Evert die ook al heel wat jaren op deze manier vist gaf de nodige uitleg hoe en wat er nodig was om weer op een simpele manier zonder veel bij je te hebben een visje te vangen. Chris is ook de jongste niet meer en heeft inmiddels zich ook aangesloten bij de zeventigjarige. Daarom dus niet teveel ballast meer om mee te dragen naar het viswater en tot nu toe bevalt dit de Ruiter prima. Het was even wennen voor Chris maar kreeg al snel de techniek die er voor nodig is in de gaten. Eerste verspeelde hij aardig wat zeelten en brasem omdat het haakloos vissen even een ander aanpak nodig is maar dat zat al snel in het hoofd van Ruiter.

Het mooie van deze visserij is dat je van alles kunt verwachten en kreeg Chris op dinsdag 14 april in de namiddag een geweldige aanbeet die zijn top 180 graden liet buigen en kon het gevecht beginnen. Ruiter had er een hele klus aan om deze prachtige Schub te landen en liet weten, `ik ben nu echt helemaal om, wat een schitterende sport is dit zeg`. Een uur later keerde Chris weer huiswaarts en bleef het maar in zijn hoofd spelen dat hij veel eerder hier aan had moeten beginnen. Maar hoe dan ook, op naar de volgende sessie en hopen dat Chris Ruiter nog vele vissen mag mogen vangen. Ook Evert zal weer regelmatig aanschuiven en zullen de oude verhalen weer de revue passeren.

Zoals we allemaal weten leven we in een bijzondere tijd en zeg ik hoe dan ook tegen ieder die toch een hengeltje uit wil gooien. Zoek rustige plekken en houdt je aan de gepaste afstand zoals word voor geschreven dan kunnen we nog van onze passie genieten. In andere landen is dat wel anders, daar mag onder geen enkele voorwaarden meer worden gevist. (DUS VERKNAL HET NIET VOOR EEN ANDER)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.