De onverwachte stilte maakte veel los, ook voor de sporters.

 

Het is een kwestie van positief blijven 

Nu ik dit schrijf zitten we langzaam maar zeker in de laatste maand van het jaar. Een jaar waar we allemaal werden opgeschrikt door de Covid 19. Iedereen was aan de grond genageld en werd duidelijk dat we zeker niet meer onze eigen weg konden gaan zoals we allemaal gewend waren. Op sportgebied maakte dit ook veel los en lag in een mum van tijd alles lam. Organisatoren van grote evenementen wisten wat er gedaan moest worden en moesten sporters zich op hun eigen manier fit houden, geen podium, geen bekers , gewoon bezig blijven om de conditie op peil te houden.

Deze stilte maakte veel los bij ons, maar ook bij alle sporters en kwam er toch weer even licht aan de horizon. Want een aantal maanden later mag er weer iets gedaan worden. Voelbalwedstrijden, wielrennen, motorcrossen en alle andere sporten mogen hun kunnen weer laten zien al zijn er strenge regels die nageleefd moeten worden. Want publiek moet het volgen via de tv of sociaal media en dat is wel weer even wat anders, dit zijn we immers toch niet gewend? Maar gelukkig kon er op sportgebied weer iets gedaan worden en daar was iedereen toch weer blij mee.

De zomer was mooi en was er versoepeling voor iedereen maar dat was van korte duur. Wederom kwam alles weer stil te liggen en moesten ook weer veel wedstrijden compleet worden stilgelegd. Dan moet je wel sterk zijn hoor om deze klap weer op te vangen als organisatie en als sporter. Net weer het ritme gevonden en dan moet de rem er weer op maar het heeft ook gevolgen. Het verdwijnen van motivatie speelt zeker hierbij ook een hoofdrol. Een deel van vrijwilligers houden het voor gezien en kunnen de moed niet meer opbrengen en stoppen ermee. Ook zijn er sporters die anders zijn gaan denken en het niet meer op kunnen brengen om op hoog niveau verder te gaan.

Ook moeten we positief blijven want het is nu vooruit kijken en hopen dat de corona snel bestreden gaat worden dat wij als mensen en als sporters weer onze normale leven kunnen leiden en van de sport weer mogen gaan genieten. Op naar 2021 zeg ik dan maar en ga ik zeker niet bij de pakken neerzitten er ligt nog genoeg op de plank als we praten over sport.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.