Kampenaar eindelijk van de nul af.


Het is zondag 12 mei wat een speciale dag is voor moeders maar ook voor een vader uit Kampen. De gedreven karpervisser die als bijnaam (waterman) heeft is eindelijk van de nul af.

Eindelijk de eerste karper van 2013.
Al heel wat vissessies heeft de Kampenaar er op zitten en had nog steeds geen karper in het net zien glijden. Ook die dag leek het weer een troosteloze visdag te gaan worden voor hem. Rond drie uur geeft hij aan “nog even en dan ga ik naar moeders en is het mooi geweest voor vandaag”. Nog geen vijftien minuten later gaat de beetmelder als een gek tekeer, het zal toch niet waar zijn?

De waterman rent als een marathonloper naar zijn hengel en roept ’’heb er een” na een flink gevecht kan dan eindelijk de eerste vis van het jaar worden geland en is de inmiddels 63-jarige van de nul af. Hé hé eindelijk loon naar werken en is het gekozen haakaas een goede keus geweest en blijkt het natuurlijke aas op dat water dus prima te werken.

De waterman laat weten,”dit geeft me weer vertrouwen” en dat is te begrijpen natuurlijk vooral als je veel uren hebt zitten blanken. Maar nu is het op naar de volgende. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.