Luca Nijenhuis rijdt een sterke ONK in Harfsen

Na met een goed gevoel thuis gekomen te zijn vanuit de voor Luca succesvol verlopen EK wedstrijd in Spanje stond de volgende wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen voor de deur.

Na zaterdagochtend, op verzoek van de Stichting Motorcross Markelo promotie video opnamen gemaakt te hebben reisde Luca erg gemotiveerd af naar Harfsen.

De dag startte meteen goed voor de FOX rijder. Luca wist tussen alle professionele teams en rijders een 8ste tijd op de klokken te zetten ondanks dat Harfsen niet een van de favoriete circuits is van Luca.

Ondanks de 8ste tijd was de start van de eerste manche slecht. Brent van Doninck raakte met zijn stuur het stuur van de Gebben Racing Kawasaki van Luca waardoor Luca in onbalans raakte en als 24ste het bos in reed. Na een gestage opmars en een stabiele en vooral constante race met constant snelle ronde tijden wist Luca op te klimmen naar een 10e plaats. Luca was hiermee ondanks zijn slechte start erg tevreden mee maar wist de Vrooam gesponsorde rijder dat er nog meer in zat!

De start van de tweede manche was beter als de start van de 1ste manche maar nog steeds niet goed genoeg om direct in de top 10 te beginnen aan de wedstrijd. Wederom wist Luca zich naar voren op te werken en liep hij hard in op de mannen op de posities 8 en 9. Helaas viel Luca toen kortstondig van de motor en was het gat te groot om zich verder naar voren op te werken. Luca finishte de tweede manche wederom op een 10e plaats ondanks de korte val. Ook in de totaal uitslag finishte Luca op een mooie 10e plaats. Zijn beste klassering in de ONK’s dit seizoen.

Met dit resultaat kijkt Luca uit naar zijn volgende wedstrijd om het EK in Engeland op 24 & 25 mei.