Geduld overwint alles.

Het is vrijdag 20 juni, wanneer Benny van de Werfhorst en ondergetekende rond zeven uur de neus van de auto richting Kampen zetten. Benny had besloten om dit keer niet te vissen, maar om zijn fotoapparatuur mee te nemen naar de waterkant. Ja als beroepsfotograaf heb je daar niet altijd tijd voor om even relax zo de dag door te komen, maar pakte hij nu zijn kans waar.


Normaliter hadden we met zijn drie├źn geweest, waaronder Chris Ruiter, maar die was herstellende van een buikgriep. Dus moest ik het dit keer alleen doen, en besloot om een snowman in te zetten en aan de andere hengel en klein mini popup. Het weer was prima, niet te warm en niet te koud. 

Eenmaal alles te water was het een kwestie van afwachten, en kreeg ik na een uur vissen het eerste signaal, de beetmelder liet zich luid horen maar na een aantal seconden was het weer gedaan.

We spraken samen over de hedendaagse dingen, ja en dan zijn we net van die oude wijven, zoals wel eens word gezegd. Een half uur later raast de waker als een raket naar boven, en zet deze wel door en glijd er een dikke zeelt het net binnen. Ja het was niet waar ik op zat te wachten, maar heb ik daar eerlijk gezegd nooit problemen mee. De snowman was schijnbaar de goede keus, en werd er weer even wat bij gevoerd, intussen was Chris ook ter plekke om even wat bij te kletsen, en liet hij weten dat de buikgriep die hem enkele dagen flink in de weg zat flink was afgenomen. 

Even kwam ook het WK voetbal even langs, en kakelden we snel weer over karpervissen, dan rollen er verschillende systemen over onze tong, het aanbod van aas, maar simpel kan ook succes opleveren en dat bleek ook weer zo te zijn. Een hele tijd hadden we niets meer vernomen, geen piep, geen enkele actie in het water, maar opeens kwam uit het niets, flink lawaai uit de beetmelder en begon de spoel op volle stoom te draaien, en ja hoor, een pracht van een schubkarper probeerde op alle manieren te ontsnappen, maar zonder succes. Benny had het landingsnet in de aanslag om hem daarna op de mat te leggen, en maakte van deze vis een pracht van een foto. 

Ja en zei ik daarna, geduld overwint alles, daarna heb ik geen enkel teken van beet weer gezien, en keerde we rond half vijf weer huiswaarts met een tevreden gevoel.   


Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.