VEEL KARPERVISSERS ZIJN HET SPOOR BIJSTER.


Het jaar 2016 zal voor vele karpervissers geen goede herinneringen mee nemen naar het nieuwe jaar. Er is nog een kleine kans dat dit nog hersteld kan worden in de herfstmaanden, maar waar zijn die inmiddels.


Nu ik dit schrijf vallen de vogels zowat van het dak bij temperaturen boven de 30 graden en dat in de maand september. Vele karpervissers hebben de moed verloren omdat de vangsten zeer slecht zijn geweest, in de maanden die achter ons liggen. Menig karpervisser heeft van alles uit de kast gehaald om de zoetwaterbig te doen verleiden maar veel resultaat heft dit voor de meesten niet opgeleverd.Er zijn echter karperfanaten bij die het spoor helemaal bijters zijn, die hebben hun hengels aan de wilgen gehangen en maar eens een snoekhengel voor de dag gehaald om zo toch nog actief bezig te kunnen zijn. Je zou haast zeggen hoe kan dit allemaal, ja het heeft vele oorzaken mijn inziens.Zeker als we terug kijken naar het begin van 2016, winter hadden we niet, extreme vorst in velden of wegen te zien, dan hebben we de dressuur wateren, en niet te vergeten dat we ook nog super helder water hebben gekregen, dat maakt het alleen maar moeilijker om een karper in het net te laten glijden.

Ja u zult wel denken een mooie schrijver die kerel, maar kan u wel zeggen dat het bewijs er ligt en dat dit zo is. In mijn regio zijn wateren waar de hoeveelheid aan karper zo groot is maar de vis het laat afweten om te azen. Terwijl dus een jaar of vier geleden de ene naar de andere karper over de koorden van de karpervisser gleed. Als je er goed over nadenkt doen wij het niet verkeerd maar lijkt de natuur de spelbreker te gaan worden van de goede vangsten, en daar kunnen wij weinig tegen doen.

Wil dus niet zeggen dat er niets word gevangen?, maar de wachttijden zijn hierbij wel langer geworden. In ieder geval moed houden is mijn motto, al word het, er niet makkelijker op.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.