Boeve en Sellis houden uitzicht op kampioenstitel door goed resultaat in Den Dungen.


Op zondag 3 juni stond voor Jeroen Boeve en Rick Sellis een zeer belangrijke wedstrijd  op het programma om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen die werd verreden op het circuit van Den Dungen. De vraag was als het koppel weer in staat waren om een goed resultaat te halen net als op 29 april in Halle waar het duo de hoofdprijs wist te pakken.

De twee hadden er alle vertrouwen in en zette een keurige zesde tijd op de klok. Boeve en Sellis hebben intussen wel geleerd om daar niet al teveel energie in te stoppen en mochten zo als zesde oprijden voordat de starthekken voor de start van 1e manche echt kon beginnen. Nadat de startpoortjes waren gevallen begon het zijspanduo als derde aan hun race en was dit weer een prima begin. Helaas kon men dit niet vasthouden omdat er teveel domme foutjes werden gemaakt en moest men uiteindelijk toch twee plaatsen prijsgeven en kwamen ze als vijfde binnen.

In de tweede manche pakte de Oldebroeker zijspancombinatie gelijk de leiding maar werd al snel duidelijk dat beiden wat onrustiger begonnen te rijden en ontsnapte ze zelfs aan een crash wat gelukkig allemaal goed afliep. Nu was het weer een kwestie geworden om orde op zaken te stellen en proberen het beste ritme weer op te pakken wat Jeroen en Rick ook lukte. Met een derde plaats in de reeksuitslag werd het koppel zo derde in het dagtotaal, en staat men met een klein verschil op de leiders van het klassement op plaats vier. 

Dit was wederom weer een prima resultaat voor Boeve en Sellis die zo nog steeds uitzicht houden om kampioen van Nederland te worden bij de nationale zijspannen. Jeroen Boeve verklaarde het volgende na afloop van de wedstrijd. 'Omdat we dit nog niet echt gewend zijn om op kop te rijden moesten we toch al gauw een stap terug doen'. Dat zullen beide heren zeker snel moeten leren, en die kans krijgen ze op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Dan zal in het Belgische Lommel de strijd om het kampioenschap worden voortgezet. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Bierworst laat menig karper verleiden.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.