Plezier en vertrouwen is bij karpervissen het belangrijkste.


Er komen veel nieuwe karpervissers bij maar er verdwijnen er ook weer zeer veel, dit als reden dat het niet gaat of niet wil zoals ze zelf willen. Nou vindt het ook niet verwonderlijk want van alle kanten wordt je overspoeld met informatie over het vissen op karper. Ik weet dat bij mij in de buurt er een aantal zijn die het zover hebben geschopt dat ze worden gesponsord door een hengelsportzaak of door een bepaald merk. Aan alle kanten krijgen ze kritiek en snappen de collega vissers er niets van (als je nog van collega mag spreken).

Nou mijn mening is dat dit mannen met ballen zijn omdat ze er vertrouwen in hebben gehouden en uren bivakkeren aan het water om een grote vis op de wal te krijgen. Soms zitten ze uren te blanken zoals we dat noemen, het is ook logisch dat ze een bepaalde vangst willen halen om zo het product goed te laten verkopen en dan wil je ook graag iets laten zien. Zoals in karperbladen, of op het facebook en maak je eigenlijk van alle media gebruik. En dan zijn er auteurs die dit allemaal negatief omschrijven omdat ze zelf de slag hebben gemist. Vindt het jammer dat dit zo gaat, want laat duidelijk zijn, je moet het deze doorzetters wel gunnen.

Als we over plezier hebben dan kom je ook bij de hobbyvisser terecht die al fluitend naar de waterkant gaat om daar een karper te verschalken. Dat zijn mannen, vrouwen, jongens en meisjes die lang kunnen volhouden en als ze niets hebben gevangen net zo vrolijk weer huiswaarts keren, en denken morgen komt er weer een dag. Soms kom je daar ook mensen tegen die totaal de weg kwijt zijn, ze komen aan met de duurste materialen en hebben het gevoel van, dit gaat het doen vandaag. maar dan heeft deze groep het helemaal mis Bij de oudere garde is dat niet zo snel het geval want die moesten vroeger het doen met een oude bamboe stok en zei vader al snel “eerst maar eens leren een witvis vangen en dan komt de karper wel eens een keer” .

Nu in deze moderne tijd is dat anders, wel jammer voor hun zelf, waarom vraagt u zich af, nou omdat het plezier en vertrouwen snel is verdwenen bij deze groep en dan geven ze al snel de pijp aan maarten alleen omdat men denkt , ingooien en vangen maar , dit is in deze moderne tijd bij vroeger wel hard veranderd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.