Langzaam maar zeker op weg naar goede vangsten.

Vele karpervissers vroegen zich aan het begin van het seizoen af, komt het allemaal wel goed. Heel Nederland bleef in de ban van de lange kou en dat is voor ons karpervissers geen goed nieuws geweest, daarom werd er ook veel gesproken over het weer. Langzaam maar zeker werd het wat warmer en kwam een klein lichtpuntje in zicht.

Ook de kleine vissen zijn welkom.
Heel wat karperfrieken hadden al heel wat uren gezeten maar geen teken van leven gezien, geen ratelende beetmelders of knallende wakers die omhoog vlogen, bij velen kwam de onzekerheid, waar is er aan de hand, maar gelukkig krabbelde de temperatuur de lucht in en werden op de ondiepere wateren de eerste vissen op de mat zichtbaar, kleine maar ook grote vissen werden er geland. De hoop op een goede voortzetting  was een feit, maar even later kregen we weer een dip, de kou had weer toegeslagen.

Machteloos moesten we weer toekijken en werden de kansen op een goede vangst weer ontnomen, op verschillende wateren was het muisstil en waren onder de karpervissers er heel wat die nog op de nul stonden en wie weet nu nog staan. Maar ja hoor het wonder geschiede, een warmtefront  had ons kikkerland eindelijk bereikt en werden de wateren flink opgewarmd  en kon dan eindelijk meerdere karpers worden gevangen.


En zo word onze passie toch weer beloont met goede vangsten en daar doen we het toch voor?, al moet het plezier in deze prachtige sport voorop staan, want je kunt zo weer een tijd tegemoet gaan dat blanken weer de hoofdrolspeler gaat worden. Gelukkig is de zomer nog lang niet voorbij en moeten de supermaanden nog komen, we zijn in ieder geval weer op de goede weg. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Bierworst laat menig karper verleiden.