Luca Nijenhuis in de top tien in ONK MX2 in Markelo

Luca Nijenhuis van het Gebben Racing Kawasaki Team is tijdens de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo in de top tien geeindigd. In de eerste manche reed de rijder uit Heerde lang op een negende maar werd door pijnlijke armen uiteindelijk tiende. Ook in de tweede manche reed Luca sterk en reed hij in de slotfase nog op een negende plaats. Helaas moest hij toen nog een aantal plaatsen prijsgeven waardoor hij op een nette twaalfde plaats werd afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een tiende plaats in het dagklassement.

Nijenhuis in actie tijdens ONK in Markelo
Gelukkig bleef de voorspelde regenval uit in Markelo en daardoor waren de condities van de baan goed. Er werd dit jaar in tegengestelde richting gereden. Luca vond dit geen verbetering maar voelde zich wel goed thuis op de baan en wist in het deelnemersveld met veel Grand Prix rijders een nette twaalfde tijd neer te zetten in de training.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Luca niet goed weg bij het hek. Bij het aanrijden van de eerste bocht zette hij goed door en omdat hij in de eerste paar bochten de juiste lijnen reed, verdween hij op een tiende plaats het bos in. Luca reed sterk en reed voor het grootste gedeelte van de wedstrijd op een negende plaats. Even nam hij de achtste plaats in handen maar door pijnlijke armen moest hij het tempo iets laten zakken. Dit kostte hem uiteindelijk twee plaatsen en zo wist hij op een hele mooie tiende plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was heel goed en op een zevende plaats kwam hij over de eerste paar springbulten. Op een achtste plaats kwam Luca het bos weer uit. In het heetst van de strijd wist hij goed stand te houden. In de tweede en derde ronde werd hij op het startveld gepasseerd en kwam op een tiende plaats te rijden. Tot in de slotfase van de wedstrijd wist hij deze positie vast te houden en had de aansluiting met de achtste en negende man. Omdat er in de kopgroep iemand uitviel, schoof Luca door naar een negende plaats. Echter met nog een aantal ronden te gaan, moest hij toch nog een paar plaatsen prijsgeven en kwam moegestreden op een twaalfde plaats over de finish.


Met een tiende en een twaalfde plaats in de manches eindigde Luca op een tiende plaats in het dagklassement. Aankomende weekend zal hij starten in de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in Zweden. Aansluiten worden de EK wedstrijden van Letland en Finland verreden. Zoals het er nu naar uitziet zal Luca deze twee wedstrijden niet kunnen rijden. Wij hebben een klein bedrijf en kunnen onmogelijk drie weken weg blijven. Dit is natuurlijk heel jammer maar mocht er iemand zijn die nog plaats heeft voor Luca en er naartoe gaat, laat het ons dan weten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.