Bestuur HSV Ons Vermaak word alleen maar beloont met kritiek.

Ben al  vanaf mijn veertiende jaar lid van HSV Ons Vermaak uit kampen en wil even in de bres springen voor alle bestuursleden. Gisteren kwam mij verschillende dingen ten gehore, waar verschillende leden geen idee van hebben, dat ze zelf ook verantwoording hebben.

Het bestuur hoeft niet altijd de tafel te dekken, zoals ik dat omschrijf. Een ding staat wel vast, dat er verschillende bestuursleden zo langzaam maar zeker er klaar mee zijn, en dat hebben ze niet verdiend. Wij kennen allemaal de spelregels, en zijn er toch nog velen die dit aan hun laars lappen.

Zo is het de laatste maand wel raak, karper die in een schepnet word mee genomen en vermoedelijk worden over geplaatst, terwijl de verantwoorde drommels goed weet wat er kan gebeuren. Vissers die aan komen rijden, zonder schepnet, en op karper gaan vissen, je kunt op je dooieakker wel nagaan dat dit zeker niet kan. 

Wat moet je daar aan doen als bestuur, deze verantwoording heeft de visser zelf (toch?) . Hoop dat iedereen die dit soort dingen doet wijzer gaat worden en niet alles op het bordje van de bestuursleden gooit, die heeft al werk genoeg om alle voorgeschreven regels die er zijn op orde te houden zodat we onze passie nog steeds kunnen uitvoeren.

Laten we onze gezonde verstand gebruiken, dat lijkt me veel beter dan altijd kritiek te hebben. Wil afsluiten met het spreekwoord, “De beste stuurlui staan aan wal

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.