Motorcrossers trotseren de warmte op ‘Circuit de Bargen”

Oldebroek: Op Zaterdag 7 juni stond zowel een jeugdwedstrijd als de clubklassen op het programma bij stichting circuit Oldebroek. Veel rijders kwamen weer naar het spectaculaire “Circuit de Bargen” toe om weer te gaan voor een goed resultaat. Het weer loog er niet om, en werd er even tijdens de wedstrijden een kleine dertig graden gemeten. Maar de Motorcrossers wisten zich daarin goed staande te houden. 

Bij de 65cc kleine wielen ging de dagzege naar Adam Kovacs die Ivano van Erp voor wist te blijven, en was het brons voor Kay de Wolf. Jordy de Vries uit Heerde legde beslag op plaats zeven, en eindigde  Damian Schild uit Elburg als twintigste. 

Bij de 65cc grote wielen was het Allar Pent die met de grootste beker huiswaarts keerde en was het brons voor kay Karssemakers waarna Scott Smulders als derde plaats mocht nemen. Jay van de Streek uit Oldebroek deed het ook meer dan voortreffelijk, hij eindigde in het dagklassement als elfde, en werd Lesley Arkema uit Elburg zestiende. 

Boyd van der Voorn was de beste in de 85cc kleien wielen en moest Mack Bouwense zich dik keer tevreden stellen met een tweede plaats, Ryan de Beer werd keurig derde in het dagtotaal. Jarno Sneller uit het ‘t Harde eindigde keurig als eenentwintigste en werd Daan van de Bunte uit Doornspijk tweeëntwintigste en moest Milan van de Bunte eveneens uit Doornspijk zich tevreden stellen met een zesentwintigste plek. 

Bij de 85cc grote wielen was Rick Elzinga in zijn beide optredens de baas en pakte zo verdienstelijk de hoofdprijs en was Marcel Conijn meer dan tevreden over zijn tweede plek, het Brons ging naar Raivo Dankers. Youri van ‘t Ende uit Heerde behaalde een vierde plaats. Beste Oldebroeker was in deze klasse Mitchel van den Essenburg, hij werd namelijk achtste in het dagklassement, Plaatsgenoot Robert Fobbe werd tiende en Jurgen Schoeber vijfentwintigste. 

Dennis van de Brug uit Oldebroek was de sterkste in de MX2 clubklasse, waarna Menno van der Zee volgde, en Luuk Oud als derde plaats mocht nemen.  Gerald Bekenkamp uit Elburg werd knap zestiende, Michal Leusink uit Wezep deed het ook zeker niet slecht, hij werd negentiende, Devon Remmits uit Hattemebroek moest het laten met plaats vierentwintig en eindigde Rick Schouten uit Wezep als achtentwintigste.

Remco Doornwaard uit Oldebroek klopte in de MX1 clubklasse Edwin Schild uit Elburg, die op zijn beurt in het dagtotaal Bernard Bijker voor wist te blijven. Klik op de link voor alle uitslagen van alle gemeentelijk crossers. 

http://www.mylaps.com/en/classification/3102910

Ook was er een zijspan clubklasse, die werd gewonnen door de combinatie Tjoelker en Kleinnijenhuis, het zilver ging naar het koppel Rouwenhorst en Rouwenhorst en werd het zijspanduo Veldman met Van der Putte knap derde. 

Jaap ten Hove en Michel Visser waren de besten uit de gemeente Oldebroek, zij werden knap vierde van de dag, gebroeders Boeve legde beslag op plaats zes en werden de gebroeders Rick en Levi Schreurs uit Oldebroek netjes negende. Wiljan ten Have en Steenbergen uit Elburg moetsen het laten bij een veertiende plaats. Helaas haalde Cor van Werven en Jan Mulder uit Oldebroek in beide manches de finish niet..

Al met al weer een mooie motorcross dag, en kan het bestuur en haar vrijwilligers weer terug kijken naar een zeer geslaagd evenement. 

Voor foto's kijk dan op:

http://sidecarcrosspictures.nl/

Door Evert van ´t Ijssel 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.