Na de 10e editie van de Stoute Cross Nunspeet in 2013 belooft ook de komende elfde versie aan alle kanten een verrassing te gaan worden. De Cross gaat dit jaar al vroeg van start, want de inschrijving voor de deelnemers is gepland op 27 juni, zodat de deelnemers ruim de tijd hebben voor de voorbereiding. Het evenement zelf gaat plaatsvinden op 19 en 20 september a.s. op het terrein aan de Bovenweg in Nunspeet.

Inschrijven
Om de deelnemers optimaal de tijd te geven om hun voertuigen in orde te maken is de inschrijving gepland op vrijdag 27 juni a.s. Dan kan tussen 18.00 en 21.00 uur de deelname worden zekergesteld bij Caf√© De Viersprong, Brinkersweg 41 in Nunspeet. En kom op tijd want ook dit jaar geldt weer: Vol=Vol. Deelname kost voor alle auto- en motorklassen € 50,-. Voor de brommerklasse geldt een tarief van € 25,-. De deelnamekosten zijn inclusief 2 toegangskaarten voor de gehele Cross. Inschrijven kan uitsluitend op persoonlijke basis; dus 1 inschrijving per
persoon.

Steeds weer verrassing
Toen de eerste legale versie in 2004 werd gehouden in de stromende regen, kon niemand
vermoeden dat het evenement zou uitgroeien tot een heus familiefestival. De Stoute Cross is en blijft vooral een gebeuren waar het crossen met auto’s, motoren en ander gemotoriseerd vervoer de boventoon voert. Maar door het toevoegen van ludieke elementen zorgt de organisatie elk jaar voor vertier voor jong en oud. Aanvullende elementen zoals een Kinderparadijs, Fietscross, Trekkertrek, Minicrossbaan, Dakar demo en andere attracties en stunts zorgen voor een evenement vol vertier en plezier.

De organisatie legt bij de komende editie de nadruk op lokale en regionale talenten. Zowel wat betreft het cross- en racegebeuren en het entertainment.

Ludiek karakter
Om de feestelijke editie te benadrukken zal de organisatie dit jaar extra letten op de uitdossing van de voertuigen. Om het ludieke karakter van het evenement extra luister bij te zetten zal bij de keuring worden beoordeeld of een voertuig wordt toegelaten of niet.

Naast een vast team van vrijwilligers is de harde kern aangevuld met nieuw talent. Mede hierdoor is de organisatie al weer enthousiast bezig met de voorbereiding en gaat er net zo’n leuk evenement van maken als voorgaande jaren. 

Meer informatie is te vinden op: www.stoutecross.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.