Mee kijken achter de schermen bij Streetrun en Streetrace.

Oldebroek: De ATB vereniging uit Oldebroek organiseerde op vrijdag 29 augustus voor het eerst een streetrun en een dag later voor de derde maal de streetrace. Maanden was het bestuur al bezig weer met de voorbereidingen en is de tijd voor hen ook snel voorbij gevlogen.

Op dinsdag begon het allemaal al, en werden de eerste materialen naar de skeelerbaan de Wijhe Ruit in Oldebroek gebracht waar het eerst werd begonnen met het opbouwen van een spectaculair parcours. Vele vrijwilligers en sponsoren kwamen op woensdag echt opgang en trokken de toverdoos weer open. De ene na de andere springschans of kombocht zag je in de opbouw steeds zichtbaarder worden.

Op donderdag kwam er meer zicht op wat er echt stond te wachten zowel voor de lopers als de fietsers. Het kan allemaal, geweldig wat een respons van de sponsoren die op deze manier een evenement steeds meer zich geeft tot meer spektakel. Tot in de duisternis is men bezig om de laatste hand te leggen op het wasbord en de grote tafelberg, daar was maar liefst 500 cup zand voor nodig, vrachtwagens, shovels en kranen waren hiervoor nodig om alles in gareel te krijgen. Maar wie zal wie niet zijn om dit te realiseren, vakmensen heb je daarvoor nodig en die stonden er weer op vrijwillige basis. 

Dit kan allemaal nog in Oldebroek, voorzitter Arie ten Hove van de ATB vereniging zag dat alles weer op tijd klaar zou komen en dat gaf hem weer de nodige rust. Op de vrijdag moesten de laatste handelingen worden gedaan om het parcours de volledige uitstraling te geven wat allemaal lukte.

Ja en dan is het vrijdagavond klokslag zes uur wanneer de streetrun zijn aanvang kent en de eerste lopers beginnen aan hun wedstrijd, maar ook op het feestterrein de eerste artiesten alweer staan op te treden, want dat moet het feest in Oldebroek compleet maken, daarbij mag gezegd worden dat de eerste missie geslaagd werd afgesloten rond de klok van kwart voor twaalf.

Een dag later staat de streetrace te wachten en daar is de ATB club en haar vrijwilligers
gespecialiseerd in. Rond half een is het zover en mag de jongste jeugd de spits afbijten onder toeziend oog van het aanwezige publiek, de wedstrijden daarna worden alleen maar spannender en komen er steeds meer mensen kijken  zoals de onderlinge strijd tussen de burgemeesters en wethouders en de prominentenrace waarin sponsoren het tegen elkaar opnamen, de finale van de funklasse was er een uit het boekje, en dan is tot slot de sportklasse aan de beurt wat uiteindelijk er een knotsgekke wedstrijd van maakte en de laatste ronde de beslissing moest brengen wie van de drie ontsnapte renners het goud zou pakken. Het kwam uiteindelijk tot een eindsprint wat een verdiende winnaar opleverde. 

Tussen de wedstrijden door waren er meerdere activiteiten zolas een markt modeshow en wederom optredens van bekende Nederlandse artiesten en nog veel meer.  Rond kwart voor twaalf werd het weer stil in Oldebroek en zijn de twee superdagen in vogelvlucht gepasseerd . Arie ten Hove liet weten zeer tevreden te zijn met de beide dagen, en wil langs deze weg iedereen bedanken die op wat voor manier een steentje en dit evenement hebben bij gedragen voor hun inzet. 

Ten Hove liet al weten dat voor zaterdag 29 augustus 2015 de streetrace alweer gepland staat. 

Kijk voor de meerdere foto's gemaakt door Eddy Bossenbroek op http://www.nwvfoto.nl/ en klik op sport.

Door:Evert van ‘t Ijssel. 
    

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.