Kortleve, De Vries, Van de Kruisweg, Van Werven en Groen winnen de derde Streetrace.

Oldebroek: Bart Kortleve is er afgelopen zaterdag in geslaagd om in zijn leeftijdsgroep van 8 tot 10 jaar de derde Rabobank MTB Streetrace op zijn naam te schrijven, hij wist zowel Diederick Fobbe als Joris Funken voor te blijven, voor Fobbe was nadat hij nog helemaal niet zolang op de fiets zit dit een prima prestatie, en dat ook nog voor zijn eigen thuispubliek. 

Brian de Vries pakte het goud in de groep van 11 tot 12 jaar maar kreeg dit zeker niet cadeau, Esra van de Kruisweg wist lange tijd de Vries te volgen maar kreeg mechanische problemen en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de tweede plaats, Lucas Goene wist er nog een derde plaats uit te slepen. 

Tegen Rubin van de Kruiweg was geen kruit gewassen in de groep van 13 tot 15 jaar, Van de Kruisweg demarreerde al in de eerste ronde en liet geen spaander heel van zijn achtervolgers, maar niet te min was Ramon Eikelboom meer dan tevreden met zijn tweede plek, ook Bas Bannink liet weer van zich spreken en pakte verdienstelijk het brons.  

De deelname in de funklasse was zo groot dat er zelfs in series moest worden gereden en gingen er 20 rijders per serie over naar de finale. Ja en wat voor een finale, het was een hele tijd onrustig in het peloton en leek zelfs de 52-jarige Aart Bovendorp een podiumplaats te pakken, hij gooide het kolen op het vuur maar moest uiteindelijk drie mannen laten gaan waaronder Wilfred van Werven die in de laatste ronde zo hard het wasbord nam, dat niemand hem meer kon volgen, en zo van Werven glansrijk de wedstrijd wist te winnen, Chris Jan Otten rekende af met Marco Frens die ook een dijk van een wedstrijd reed, 

Ook in de sportklasse werden er geen cadeautjes gegeven, in het begin was het stuivertje wisselen van kopposities maar bleven er drie rijders over waaronder Eric Groen, Bart Barkhuis en Gerben Mos. Met nog twee honderd meter van de meet werd de sprint in gezet door het drietal en bleek Eric Groen hierin de sterkste te zijn waarna op een halve wiel verschil Bart Barkhuis finishte en met een klein verschil op zijn beurt Gerben Mos voorbleef. 

De organisatie van de ATB vereniging kijkt terug naar een zeer geslaagd evenement en heeft voor 2015 de Streetrace alweer gepland op zaterdag 29 augustus. 


Door: Evert van ‘t Ijssel 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.