Nieuwe aanpak levert veel karpers op.

Vandaag zijn Chris de Ruiter en ik maar weer eens op stap geweest, samen vissen we al heel wat jaren regelmatig met elkaar en hadden we besloten om maar eens met een nieuwe aanpak te gaan vissen op karper.

Beiden hebben we een feederhengel ingezet met een vrijloopsysteem, dus geen zwaar lood of zware wakers gewoon heel simpel, een vrijloop. Deze hebben we voorzien met een 25 onderste Guru onderlijn van 10cm en een Pop up ma√Įskorrel , verder een heel klein voerkorf in gebruik genomen met wat gemixte karpervoer en daarnaast een paar handjes met partikels.

De Ruiter beviste de rechterkant van de put en ik de linkerkant, je zult het haast niet
geloven, maar ving ik binnen een uur vier vissen en was er bij Chris nog taal nog teken te beleven, maar rond de klok van elfen begon ook daar actie te komen, de top van zijn feeder knalde naar meer dan negentig graden om en ook gleed bij hem de eerste karper het net in, even later was het weer raak bij de Ruiter, nu waren ze daar te vinden. 

We spraken samen over, “hoe kan dit toch?” , gaf de mening aan De Ruiter en wel dat we met een nieuwe aanpak tot dit succes zijn gekomen. In totaal wisten we samen twaalf karpers te vangen en is dit zeker voor herhaling vatbaar, zo zie je maar weer als je maar blijft experimenteren dan komt het succes en de vangsten vanzelf wel weer. Dit wil niet zeggen dat we het wonder hebben uitgevonden, maar keerden we samen rond kwart voor vijf weer lachtent huiswaarts, en zeiden we nog even tegen elkaar, dit nemen ze ons niet meer af.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.