Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde.


Het einde van het jaar 2014 komt weer inzicht en wil ik nu toch even ingaan op vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn geworden. 

Ben bij veel evenementen betrokken geweest het afgelopen jaar en veel gezien en beleefd. Dan krijg je pas echt in de gaten hoe belangrijk deze mensen zijn.

Onderschat:
Dat vrijwilligers onderschat worden door mensen is ook wel merkbaar geweest, ze krijgen soms van alles naar hun hoofd geslingerd, en hebben mensen geen idee waarvoor deze vrijwilligers eigenlijk staan. Heb het mee gemaakt zowel in de sportwereld, Radio, zorg en ga maar door. Niet voor niets haken vrijwilligers af, niet door dat er geen tijd is?, maar door de kritiek die deze mensen altijd over hun heen krijgen.

Waarderen:
De buitenstaander moest beter weten, en meer de vrijwilligers waarderen, dat zou veel beter zijn, want zonder vrijwilligers is er totaal niets meer te organiseren. Er zijn organisaties die echt in de ban springen voor hun vrijwilligers en soms keiharde beslissingen nemen, wat een evenement in een keer van de kalender haalt (en begrijpelijk toch?). Ja en dat treft wel eens mensen die de vrijwilliger wel degelijk waardeert.

Toekomst: 
Hopelijk zal in de toekomst goed nagedacht gaan worden over de vrijwilligers die voor de burger altijd klaar staat. Want dan zou het er wel eens heel anders uit gaan zien vrees ik, bestuurlijk probeert men hun krachten te beschermen, maar hebben hier ook niet altijd grip op. Dus schrijf ik tot slot, heb respect voor de vrijwilligers, want zij zijn ho zo belangrijk in onze samenleving.  


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.