Sportverkiezingen brengen mensen dichter bij elkaar.

Het is vrijdagavond 30 januari wanneer ik samen met een reeks aanhangers naar de kantine van Owios rij. Het is weer zover want de sportverkiezingen worden weer voor de zoveelste maal gehouden. Zins 1993 organiseert men dit evenement al in de gemeente Oldebroek.

Vele jaren vond dit sportspektakel plaats in de sportkantine van WHC uit Wezep. Maar het bestuur had besloten om maar weer eens op verschillende locaties te gast te zijn, en met succes. De kantine van Owios zat bomvol en werden er velen in het zonnetje gezet die een sportieve prestatie hadden neergezet in 2014. 

Prachtig om te zien, zo de jonge talenten werden gehuldigd en de handen van de aanwezigen flink op elkaar werden gezet. Zo werden er twee topvrijwilligers naar voren gehaald die door de burgermeester een erepenning in ontvangst mochten nemen. 

Ja en zo werd de sportvrouw, sportman en sportploeg uit de grote envelop gehaald, geweldig gewoon. Dan kom je er pas achter hoeveel sporters er nog zijn in de gemeente Oldebroek. Wat mij wel weer pijn deed ,dat er sommigen waren die zich niet hadden afgemeld, terwijl ze dus waren genomineerd, jammer, zo lieten ze de organisatie gewoon in de kou staan. 

Vraag me af, wat er in dat soort mensen omgaat. Maar hopelijk zullen ze er van leren, niet goed voor de sponsoren die hen ondersteunen, denk dat die er niet blij mee zijn, en terecht.

Ook de gehandicaptensport wat dit jaar voor het eerst onder de aandacht werd gebracht was een schot in de roos. Moet zeggen, het ontroerde mij gewoon, en vele aanwezigen, zo zie je dat mensen met een beperking aan sport veel plezier beleven. Het brengt ook door dit alles, mensen weer dichter bij elkaar.

De sfeer in de Owios kantine was ook geweldig, kijk terug naar een geweldige avond en ik denk met me velen, op naar de volgende verkiezingen. Waar het dan zal plaatsvinden horen we dan wel weer en is de Miss er ook weer klaar voor, hopelijk zal dit evenement nog vele jaren blijven bestaan. 

En tot slot, dank aan het bedrijfsleven die financieel weer hebben bij gestaan, en de gemeente Oldebroek. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.