Beginnende karpervissers weten soms niet wat ze doen moeten.

Nu langzaam maar zeker de temperatuur uit zijn schulp komt begint het voor menig karpervisser alweer te kriebelen. Een aantal hebben alweer heel wat sessies er op zitten, maar over het algemeen komt alles weer op gang als de temperatuur naar zo vijftien graden en hoger zal stijgen. Het water begint dan langzaam maar zeker weer op te warmen en zullen de vissen ook weer meer in beweging komen.

Zoals we allemaal weten zijn er ook weer in 2015 landelijk gezien nieuwe karpervissers bij gekomen, maar staan ze soms met hun handen in het haar. Waarom zou je zeggen, nou ieder meent even een bol monteren wat voeren, en vangen maar, maar zo werkt het niet. Menig nieuweling heeft problemen wat te doen bij een veilige montage, ze kennen dat helemaal niet, vaak word er op kleinere wateren loden ingezet die eigenlijk voor rivieren bestemt zijn ,en de nodige schade aan vissen teweeg kan brengen.

Wat dom van die mensen zou je zeggen, maar is het de schuld van de beginnende visser?
Nee ik vindt van niet, mijn menig is dat er onvoldoende aandacht in hengelsportzaken aan wordt geschonken. Kan me voorstellen dat men graag complete karperuitrusting willen verkopen, maar hoort mijn inziens het stuk (verantwoord vissen hier ook bij) dat zou een hoop ellende bespaart kunnen blijven. Info over knopen van onderlijnen  is al heel wat jaren onder aandacht gebracht, voerrecepten, Boilies, hoe en wat te gebruiken en ga maar door.

Denk dat, willen we nog lang van onze passie blijven genieten, dit punt zeker onder aandacht gebracht moet worden bij de hengelsportwinkels. Want onze speurhonden houden ons al lang genoeg in de gaten, en we zullen maar geen instanties noemen. Als dit er dan ook nog bijkomt word het alleen maar moeilijker. Daarom mijn slogan nog steeds is , vis veilig en verantwoord op karper. Ik vindt nog steeds dat de basis van uitleg hierover bij elke hengelsportzaak ligt, hopelijk zal hier gehoor aan worden gegeven. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.