Dit was de mooiste GP ooit verreden op “Circuit De Bargen”.

Wat hebben we een geweldig weekend gehad op “ Circuit De Bargen”  mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en het bestuur van Stichting Circuit Oldebroek. Elk jaar is het weer tip top voor elkaar en dat bleek wel toen ik zelf getuige was van het feit dat de FIM race directeur van de GP bij aankomst ogen tekort kwam.


Foto: Albert Schreuder 
Hij wist niet wat hij zag, en werd het nog mooier dat tijdens de rondgang met Klaas Salverda die de baanverzorging al een aantal jaren verzorgd. Bij het startveld wou de hoofdwedstrijdleider graag nog wat verandering aanbrengen en was dit binnen een uur al geregeld. Al snel bleek dat hij al wel had gezien dat het hier in het kleine dorpje er anders aan toe gaat dan op verschillende andere banen waar soms een dag op stroom moest worden gewacht. Kijk en dat gaf het bestuur van SCO ook te kennen, "wij willen allemaal de boel goed voor elkaar hebben, want anders beginnen we er niet aan".

Dan komt op Zaterdag langzaam maar zeker de boel op gang en zijn de ronkende motoren weer te horen, trainingen worden afgewerkt maar het toetje is tot het laats bewaard en wel de kwalificatie race voor de snelste zijspannen van de wereld. Al snel werd duidelijk dat de Nederlandse spannen hun zinnen hadden gezet op een goede klassering en drukte gelijk de stempel op de race..Bax/Stupelis en Willemsen/Bax plus Van Werven/ Beunk konden meer dan tevreden zijn om op pinkstermaandag een mooie plek uit te zoeken voor de wedstrijd.

Het vele publiek dat was gekomen op de maandag kregen waarde voor hun geld. Wat werd er in beide manches gestreden voor de zege en een podium plaats, en gingen de handen soms flink op elkaar. Bax/Stupelis pakte de volle bak aan punten die hij ook zeker nodig had om bij te blijven in de strijd om het wereldkampioenschap, want het Franse zijspanduo Giraud /Musset die als tweede binnen kwamen in hun eerste race moesten in hun tweede optreden toch een stap terug doen en finishte als zevende, niet genoeg voor het podium maar nog net genoeg om wereldleider te blijven met een verschil van 9 punten op Bax/Stupelis. 

Het Belgische zijspanduo Hendrickx /Mucenieks deden het meer dan voortreffelijk, en
Foto: Albert Schreuder
wisten als tweede te eindigen in het dagtotaal. Na lang droog te hebben gestaan was de voorspelling die Willemsen op vrijdag losliet voor de lokale radio uitgekomen, en wel dat er een podiumplaats mogelijk was. 


Het leek even mis te gaan na een moeizame start van Willemsen/Bax maar wist het koppel zich prima terug te knokken naar een vijfde plaats , en reden een super sterke tweede reeks die hun een tweede plaats opleverde. Zo werd het tweetal derde van de dag. 

De geboren Oldebroeker Gert van Werven  met aan zijn zij  Peter Beunk reden twee grandioze manches. In hun eerste bedrijf kwamen ze als zevende binnen maar wisten nog meer WK punten te pakken in de tweede race, door als vijfde te finishen.

Vele jaren organiseert SCO al WK wedstrijden voor de zijspannen maar was dit de meest mooiste GP ooit verreden op het spectaculaire circuit. Veel strijd en spannende wedstrijden waarin om elke centimeter werd gevochten. 

Tot slot heb ik een geweldig weekend beleeft en velen met mij, op naar de volgende GP die voor 2017 staat gepland, want dan bestaat de stichting 50 jaar. 

Kijk verder voor meer foto's op http://sidecarcrosspictures.nl/ Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.