Fobbe buiten de top tien door defecte voorrem.

Op zondag 31 mei werd in het Brabantse Son weer een NK jeugd motorcross verreden voor de 85cc grote wielen klasse. De 14 jarige Robert Fobbe uit het ’t loo/Oldebroek was vol goede moed afgereisd naar deze wedstrijd.  

Fobbe kende een teleurstellende tijdtraining en moest het laten bij een dertiende tijd. Robert wist wat hem te doen stond in de 1e reeks en wist zich goed te weren, en lag het hele veld rijders heel dicht bij elkaar en streden om de zege. 

De Fobbe Campers rijder kwam hierin uiteindelijk als zevende over de finish en was daar zeker niet ontevreden over.

Vol vertrouwen begon Robert aan zijn tweede manche en begon als vierde aan zijn race, maar gleed daarna onderuit en moest zijn wedstrijd voorzetten vanaf een dertiende plaats. Er bleek iets aan de hand te zijn met zijn voorrem, dit probleem was ontstaan door zijn eerste val, wat echter betekende dat Robert in de laatste ronde weer onderuit vloog en als twintigste binnen kwam. 

Zo eindigde, de Husqvarna driver als twaalfde in het dagklassement en viel door de tegenvallende tweede heat hiermee buiten de top tien. Fobbe blijft wel vijfde in de tussenstand. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.