Jeugd karperkoppel wedstrijd heeft meer.

Op zaterdag 9 mei organiseerde de hengelsportvereniging Ons Vermaak uit Kampen een karperkoppel wedstrijd in het Stadspark in Kampen. De organisatie had besloten om de wedstrijd gewoon lekker overdag te houden van acht tot vier uur. het weer was uitstekend te noemen ( mooi visweer dus). 

Deze karper woog 18 kg (topper) 
Prachtig om te zien dat er negen jeugdkoppels waren verdeeld over dit prachtige stadspark waar de gemeente kampen zelf ook zeer zuinig op is. Dat er flinke karpers rond zwemmen was al snel duidelijk. Er was een koppel die in een mum van tijd een aantal flinke karpers in het net zagen glijden. 

Maar deze wedstrijd had meer en wel dat velen van deze jeugdvissers eigenlijk nu al verslaafd zijn aan de passie. Onder hen ken ik er ook een aantal die, als het maar even kan weer aan de waterkant te vinden zijn en precies weten wat ze doen. De jeugd gaf vandaag de volwassenen maar eens vis les, mooi en was het genieten geblazen..voor degenen die niks wisten te vangen was er toch prijs.

Vond het ook een mooi gebaar van Hengelsport Boer uit Kampen die met een verrassingspakket aan kwam tijdens de wedstrijd..En kreeg elk koppel een emmertje met van alles en nog wat aangeboden, super goed over nagedacht moet ik zeggen. Ook was goed zichtbaar dat de jeugd karpervissers prima met de vissen omgingen en met veilige systemen in de wedstrijd zaten. 

Uiteindelijk zijn dit de toekomstige mannen die nog lang willen genieten van deze pracht van een hobby. Het karpervissen onder de jeugd is explosief toegenomen en houdt op deze manier ook de jeugd van de straat. 

Op de website van Ons vermaak uit Kampen zal de volledige uitslag worden geplaatst. En
was de eerste jeugd karperkoppel wedstrijd een feit en kreeg het winnende koppel Alexander van Dijk en Maikel Lohman een wisselbokaal mee naar huis, ze wisten 104 pond aan karper te vangen. Van Dijk had de zwaarste van de dag en wel een karper van 18 kg. 

De organisatie had het weer goed voor elkaar en zal in 2016 zeker weer voor de jeugd een wedstrijd organiseren. Moet zeggen ook dank aan alle sponsoren die alle prijzen beschikbaar hebben gesteld. Ook die mensen droegen weer bij aan een geslaagde dag. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.