Robert Fobbe baalt van zijn 1e manche in Westerbork.

Het jonge motorcrosstalent Robert Fobbe uit het ‘t Loo/Oldebroek had afgelopen zondag liever op  het podium gestaan maar in zijn 1e manche maakte de 14-jarige teveel fouten en moest vrede hebben met een 19e plaats.

Het liep eerste instantie prima voor de Fobbe Campers rijder zeker gezien de tijdtraining in de 85cc grote wielen klasse. Met een tweede tijd naar het rennerskwartier gaan doet je als rijder goed.

In de middag is het zover voor Robert om met zijn eerste manche te beginnen en loopt het wat start aangaande super goed af. Als derde aan de wedstrijd beginnen hebben we vaker gezien van Robert en is hij vol goede moed, maar dan gaat het mis, een dure fout zet de Husqvarna rijder terug in zijn race en mag hij opnieuw beginnen met een inhaalslag. Daarna gaat het nog een keer mis en dan is een 19e plaats het meest haalbare.
Fobbe baalt en laat weten aan vader Henry Fobbe, ‘Dit gaat mij vandaag niet weer gebeuren”. 

De start van zijn 2e race begint Fobbe op een zevende plek, maar dan klopt in een keer alles, Robert die zeer scherp en strak rijdt sleept er een prima derde plaats uit en denkt in zijn achterhoofd, dit heb ik weer recht gezet. Hij moet het doen met een zevende plaats in de daguitslag. In de tussenstand om het NK jeugd motorcross blijft Fobbe staan op een vijfde plaats.

Loeka Thonies word uiteinde;lijk dagwinnaar in Westerbork. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.