Discussie laait op over landelijke vispas.

Inmiddels is de discussie opgelaaid over een landelijke vispas. Veel hengelsporters betalen liever meer, bij een landelijke vispas ziet een grote groep hengelsporters vele voordelen. Zo kan men overal in Nederland terecht en heb je geen gedoe meer, en hoeft men niet meer lid te worden van verschillende hengelsportverenigingen.

De kans dat dit gaat gebeuren is tot nu toe klein, omdat vele hengelsportverenigingen dan ook financieel er flink op achteruit gaan. Men moet er ook van bewust zijn dat bijvoorbeeld aan vele wateren dan ook geen enkel onderhoudt meer word gepleegd. Gemeenten die dit in het verleden op zich namen hebben daar hun handen al vanaf getrokken en leggen dit nu in principe bij vrijwilligers en bestuur neer. 

In het verleden lagen vrijwilligers voor het oprapen, maar die tijd is voorbij, dus moet materiaal , zoals machines plus chauffeurs betaald worden. En dat komt allemaal uit de opbrengsten van de leden ( Vispas gelden) .

Dus daar is het laatste woord nog niet over gesproken, als het er van komt is nog maar de vraag, er zitten dus ook risico’s aan verbonden. ( word vervolgd)  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.