Fobbe moet zich tevreden stellen met een achtste plaats.

Het jonge motorcrosstalent Robert Fobbe uit het ’t Loo/Oldebroek moest zich zondag tevreden stellen met een achtste plaats in het dagtotaal. Voor de 14-jarige stond een wedstrijd op het circuit van St. Isidorushoeve op het programma om het Nederlandse jeugdkampioenschap en wel de 85cc grote wielen klasse. 

Tijdens de tijdtraining ging het wat rijden aangaande zeker niet verkeerd met de Fobbe Campers rijder. Het verschil op de winnende tijd was maar 1.8 sec, dus kon Fobbe met alle tevredenheid beginnen aan zijn eerste reeks. 

Het leek voor de  Husqvarna piloot zeker goed af te lopen in zijn eerste race, en begon Fobbe als vierde aan de wedstrijd, de aanhang zag vanaf de zijkant dat op een zeker moment dat Robert niet meer als vierde doorkwam en van zijn motor was getuimeld. In het hoge tempo wat de rest van het veld aanvoerde, kon Fobbe uiteindelijk nog met een elfde plaats finishen. 

In de tweede reeks ging het wat rijden betreft een stuk beter met Robert die ook voor zekerheid had gekozen, en daarmee als achtste over de meet kwam. Robert moest zich zeker bij deze uitslag neer leggen al had hij het liever anders gezien maar het zat hem niet allemaal mee. 

Hier onder vindt u de complete uitslag..

http://www.mylaps.com/en/classification/3522783

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.