Hengelsportverenigingen krijgen minder leden door slechte vangsten.

Verschillende hengelsportverenigingen in Nederland hebben geconstateerd dat er minder leden zijn dan voorgaande jaren. Veel hengelsporters hebben voor het jaar 2015 de nieuwe vispas niet meer opgehaald.

Oorzaak:
Een van de oorzaken is dat er slechte vangsten zijn zowel van witvis, karper en andere vissoorten. Er word veel gesproken dat dit alles komt door aalscholvers die vele vis tot zich neemt, maar lopen de meningen hiervan ook uiteen. Ook het heldere water is hiervan een mede oorzaak, maar is het ook de broodvisserij die hieraan mede schuldig is.

Wijzende vingers uitdelen is makkelijk, ook zijn hiervan vele sportvissers mede schuldig, die van hun hobby geld hebben gemaakt, dus werden daar hoofdzakelijk , Paling, snoekbaars, snoek, en ook zeker karper de dupe van. In het verleden liet een oude man al weten,”eens komt een tijd, dan vist de visser zich zelf dood”, hij bedoelde toen al te zeggen, als iedereen maar meeneemt wat hij wil, dan zal het in de toekomst voelbaar zijn. Die tijd lijkt nu aangebroken.

Geen rust meer:
Heel veel jaren kan het hele jaar door worden gevist en dat heeft ook bijgedragen dat er minder vis op de mat komt. De vis krijgt geen moment van rust en was dit in het verleden zo, dat de wintermaanden er een gesloten tijd werd ingelast, dus kreeg alle vissen rust. Alles bij elkaar gezet levert dit allemaal minder vangsten op en dat kosten hengelsportverenigingen leden. 

Zorgen: 
Dat hengelsportverenigingen zich zorgen gaan maken is te begrijpen, hoe minder inkomsten hoe moeilijker het word om alles voor elkaar te houden. Velen doen er alles aan om de visstand op peil te houden, maar word dit van de hogere hand ook een halt toe geroepen, Ja en dan sta je als organisatie machteloos. Hopelijk komt het allemaal weer goed, want anders zou het met onze passie wel eens eerder afgelopen kunnen zijn dan dat we enigszins dachten. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.