Rode vlag nekt Robert Fobbe in Winterswijk.

De twaalfde wedstrijd om het Nederlandse jeugd kampioenschap is voor Robert Fobbe dramatische verlopen op het circuit van Winterswijk, dit werd veroorzaakt door de rode vlag situatie die nodig was in de 1e manche.

De pech begon voor de 14-jarige motorcrosser uit het ‘t Loo/Oldebroek al in de tijdtraining. Fobbe kreeg na twee ronden al te maken met een lekke band, en moest na het herstel hiervan flink de gashendel opendraaien maar meer dan een elfde tijd was niet haalbaar voor Robert.

In de 1e manche was de start van de Fobbe Campers rijder niet helemaal super, maar probeerde Fobbe weer in de kop van het veld te komen. Even later kwam Robert alweer als achtste door en werd daarna door de wedstrijdleiding de rode vlag gegeven. Daarna werd besloten dat er geen herstart meer zou plaats vinden.

Alleen werd een rare beslissing genomen en wel dat de uitslag twee ronden naar voren werd gehaald, er ontstond in het hele deelnemersveld een gevoel van ongeloof, en daar baalde Robert ook flink van, want met deze uitslag werd de 85cc grote wielen piloot dertiende ( dus vijf plaatsen terug gezet). 

De tweede manche kon gelukkig volledig worden verreden en wist Fobbe met een goede zesde plaats zijn race af te sluiten, daarna was hij echt toto  los, dit kwam ook min of meer door de warmte. In het dagtotaal werd Robert tiende maar voelt zich toch flink benadeeld. 

In de tussenstand blijft de Husqvarna rijder op een vijfde plaats staan. Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Bierworst laat menig karper verleiden.