Robert Fobbe wordt zesde in Valkenswaard.

Het jonge motorcross talent Robert Fobbe heeft op het Eurocircuit in Valkenswaard een goede start gemaakt. Door de vakantie lag de strijd om het Nederlandse jeugd kampioenschap even stil en was het voor de Fobbe Campers rijder even afwachten hoe het zou gaan lopen.

De Husqvarna rijder die uitkomt in de 85cc grote wielen klasse gaf gelijk zijn visitekaartje af in de kwalificatietraining en zette een keurige derde tijd op de klok.

Zo kon de motorcross uit ‘t Loo/Oldebroek een mooie startplek uitzoeken bij de start van de 1e manche. Robert begon als achtste aan zijn race en bouwde zijn wedstrijd goed op, en zette menig rijder aan de kant. Fobbe kwam uiteindelijk als vierde over de finish, en was daar dik tevreden mee. 

De vraag was als Robert het kunstje nog een keer kon flikken in zijn tweede optreden. Vol goede moed begon hij aan de wedstrijd maar raakte na tweede ronden licht geblesseerd aan zijn enkel. Maar Robert zal Robert niet zijn die gewoon de aanval weer koos, en op een prima wijze zich naar de vijfde plek toe reed. 

Ook de rest van het veld liet van zich spreken en werd zo de 14-jarige Fobbe zesde van de dag. De vakantie bleek Robert dus niet in de weg te hebben gestaan. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.